Kisalföld logö

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

A szeretet ünnepére készülnek

Darnózselin immár harmadik éve adventi gyertyagyújtással készülnek a karácsonyra.

A falu közepén feldíszített fenyőfához és a Jézus születését felidéző betlehemhez a település legifjabb és legidősebb tagját is elhívták: itt betlehemi játékokkal közvetítik advent üzenetét.

A darnózseli önkormányzat és egy helyi baráti kör szervezé sében állítanak minden évben karácsonyfát és betlehemet a fa lu közepén. A négy adventi gyertya közül az utolsót is meg gyújtották már a hétvégén. Az elsőt – ünnepélyes keretek kö zött – dr. Galla Gábor, a telepü lés plébánosa, a másodikat Fa zekas Zoltán polgármester.

A harmadikat a település legidő sebb embere, a kilencvenedik éve felé közeledő Karácsony Ist vánné, míg a negyediket szim bolikusan Darnózseli legifjabb tagja: helyette szülei „adták a negyedik fényt" a koszorún.

Az advent üzenetét decem berben a község apraja-nagyja közvetíti: a plébános, a helyi Őszirózsa klub tagjai, zeneisko lások és óvodások énekkel, szín darabbal készültek a karácsony ra. Minden vasárnap gyertya gyújtás után ünnepi műsorral kedveskedtek a résztvevőknek: a negyedik gyertya fényei után forró teával és borral kedves kedtek a darnózselieknek.

A betlehem és a karácsonyfa fé nyei a közvilágításra vannak kötve, így mindennap késő dél utántól kigyulladnak a karácso nyi díszek. S az örömbe nemrégiben üröm is vegyült: tavaly a közös ségi ház udvarából ellopták a betlehemet, így idén újat kellett készíteni.

A karácsonyfát és a szimbolizáló bábokat most drótkerítés védi: elsősorban a kóbor kutyáktól és macskáktól. S Darnózselin a szeretet ünne pére való készülődés még nem ért véget: karácsony első napján a templomi mise előtt betlehe mi játékkal kedveskednek az is kolások a résztvevőknek. Cs. A. Darnózseli betlehem: A település szívében hívja fel a figyelmet karácsony közeledtére.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nincs fennakadás a határon

Egyelőre nincs fennakadás Hegyeshalomnál a hazafelé tartó vendégmunkásoktól. Tovább olvasom