Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

A szegények orvosára emlékeztek

Dr. Batthyány- Strattmann László születésének 135. évfordulójára emlékeztek a hétvégén Dunakilitin.
Falujuk szülöttjére, Dr. Batthyány- Strattmann László születésének 135. évfordulójára emlékeztek a hétvégén Dunakilitin. Szabó Imre, a helyi iskola nyugalmazott pedagógusa az egészségügyi miniszter díszoklevelét vehette át.

2003 márciusában avatták boldoggá a szegények orvosát, s attól az évtől egy mellszobor őrzi emlékét a dunakiliti kastélyiskola előtt. Itt emlékeztek a hétvégén a falubeliek és a meghívott vendégek – a határon túlról is, a herceg leszármazottainak részvételével – településük egykori szülöttjére. Az ünnepi szentmise után a tanintézmény előtt megkoszorúzták a szobrot, majd az irodalmi pályázat eredményhirdetésére került sor.
Boldog dr. Batthyány-Strattmann László születésének 135. évfordulója alkalmából kitüntetéseket adott át az egészségügyi miniszter. Az Egészségügyi Miniszter Díszoklevele elismerésben részesült több évtizedes kiváló szakmai munkája elismeréseként Szabó Imre, a Dr. Batthyány-Strattmann László Általános Iskola nyugalmazott pedagógusa.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kitolják a városközpontot

A történelmi városközpont felújítása után most a folyóparti szakasz fejlesztésébe kezdtek a szlovák fővárosban. A városvezetés az eddig elhanyagoltabb Duna melletti részek vonzóvá tételéhez keresett és talált befektetőt. Hajókon már eddig is sok turista érkezett a városba, ám ezt az ágat továbbfejlesztenék. Most bemutatjuk, mely nyugati cégek s mibe fektettek Pozsonyban. Tovább olvasom