Kisalföld logö

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 19°C Még több cikk.

A sportcsarnok támogatását kérte a polgármester

A város teljes adóbevételének több mint harmadát a húsz legnagyobb adózó fizette be az elmúlt évben. A virilisták több mint egymilliárd forinttal járultak hozzá a város büdzséjéhez. A polgármester azt kérte, társasági adójukkal járuljanak hozzá a városi sportcsarnok megépítéséhez.


A városban jelenleg összesen 4003 vállalkozás működik, ebből 2131 társas, míg 1872 egyéni keretekben tevékenykedik. Az elmúlt évben összesen 2,876 milliárd forintot fizettek be az adózók az önkormányzati adóhatósághoz, 159,59 millióval többet, mint egy évvel korábban. A teljes adóbevétel 37,44 százalékát, azaz több mint egymilliárd forintot a város húsz legnagyobb adózója rótta le. A hét végén hagyományosan ünnepélyes keretek közt köszöntötték Mosonmagyaróvár virilistáit.

Az elmúlt évben a legtöbb helyi adót a Nolato Magyarország Kft., a VNT Metal Hungary Kft., a Rettig Hungary Kft., az SMR Hungary Bt., a Mofém Zrt., a Motim Zrt., a Wahl Hungária Kft., a Kühne Zrt., a Motim Műkorund Kft., a Motim Kádkő Kft., a Vogel & Noot Mezőgépgyár Kft., a Zinkpower Moson Kft., a Wittmann Kft., a Tesco-Global Zrt., az UFM Egyesült Habanyaggyártó Bt., az Óvártej Zrt., a Junkerwerk Linder GmbH, a Greiner Bio-One Hungary Kft., az E.ON Édász Zrt. és a Rekultív kft. fizették be. A legnagyobb adózó – a Nolato Magyarország Kft. – a teljes adóbevételből több mint 100 millió forintot rakott Mosonmagyaróvár
kasszájába. Ám a huszadik helyen álló társaság befizetése is meghaladja a 25 milliót.

A legtöbb adót tavaly a Nolato Magyarország Kft. fizette be. Az erről szóló emléklapot Meleg Norbert igazgató vette át Iváncsics János alpolgármestertől.
A legtöbb adót tavaly a Nolato Magyarország Kft. fizette be. Az erről szóló emléklapot Meleg Norbert igazgató vette át Iváncsics János alpolgármestertől.

– Sokan megértették, felvirágoztatni a várost csak együtt, összefogva lehet – hangsúlyozta köszöntőjében Nagy István polgármester. Mint mondta: az átadások éve volt az elmúlt esztendő Mosonmagyaróváron. Ám semmit sem érnek az eredmények, a tervek, ha a városban működő vállalkozások nem állnak a város mellé és nem büszkék Mosonmagyaróvárra – fogalmazott a városvezető.

Nagy István kiemelte: a városi sportcsarnok felépítése évtizedek óta vágya az itt élőknek. Sokszor nekigyürkőztek már az önkormányzatok ennek a feladatnak, eddig eredménytelenül. Most újra nekikezdenek a megvalósításnak. Ám tudják, hogy maguk nem képesek ezt megvalósítani. Ezért a polgármester azt kérte a cégvezetőktől, tegyék lehetővé, hogy a törvényi lehetőségek alapján társasági adójuk felajánlásával megvalósulhasson ez az álom.

Olvasóink írták

42 hozzászólás
 • 42. jobbám 2013. február 01. 07:17
  „a elvakultság...nem gyógyítható...:) érdekes én látom a fejlesztéseket...
  A Strasbourg ügy pedig egyértelmű, nincs ezen mit magyarázni. Jó döntés volt és még a nagy uniónak is tetszett...pedig ott van aztán intézkedtek ellenünk ti szocialisták....:D

  ennyi...jobbám”
 • 41. kotorék 2013. január 31. 09:21
  „40. jobbám 2013.01.31. 08:52
  Strasbourg ítéletének majd az lehet csak az igazolása, ha azok akiknek a pénzét elköltötték már most , meg fogják kapni nyugdíjukban az elrablott részt is!
  De hol lesznek ezek az urak már akkor??Mint annyi másnak , ennek megoldását is az utókorra bízták!
  Igaz 25 év múlva mikor a GDP. is megduplázódik ez egyszerű dolog lesz!?
  Igen , már 3. éve a fejlesztések sehol!”
 • 40. jobbám 2013. január 31. 08:52
  „Nem kell azt cáfolni...látszik az tökéletesen...a pénz sehol...fejlesztések sehol...csak a mostani kormánynak kell visszafizetnie az IMF kölcsönt...idén csupán 14000 milliárd forint! Köszönjük nektek!!!

  No meg nehogy már én dolgozzak helyetted is...:)

  A pénztárak "lenyúlása" pedig még Strasbourg szerint is legális volt...enni és nem több! :DDD

  http://index.hu/gazdasag/2013/01/30/strasbourg_rendben_volt_a_nyugdijallamositas/

  jobbám”
 • 39. kotorék 2013. január 29. 11:43
  „38. jobbám 2013.01.29. 08:55
  Azt nézek meg amit akarok , nem kérek a kioktatásodból,de azt elvárnám , hogy cáfold amit leírtam!”
 • 38. jobbám 2013. január 29. 08:55
  „kotorék! Inkább azt nézd meg mennyit nyúltak le a pénztárak...nekem az ismeretségi körömben több százezer forintot nem fizettek ki...eltőzsdézték...tudjuk, hogy annak idején miért hozták őket létre...ez is egy formája volt a lenyúlásnak! Képzeld, ha valaki nyugdíjba megy pár év múlva és nincs egy vasa sem...majd vállat húznak előtte és annyit mondanak: nem jött be a számításunk, elúszott a pénze a tőzsdén! Ejh, mekkora öröm lett volna mi? :D

  Az IMF hitelből semmi sem szépült, mert ha figyelnéd a híreket...nincs meg, hova lett a sok pénz...csak visszafizetni kell, de azt rendületlenül...éppen, pont ennek a kormánynak! Már többször idézem a Vaslédit, (Cséfalvay és facebook idézet nyomán): olyan szocialista kormányt még nem láttam amelyik visszafizette volna a felvett kölcsönt...:D

  ennyi...”
 • 37. kotorék 2013. január 28. 15:14
  „36. jobbám 2013.01.28. 09:3
  Így könnyű elrabolni több ezer milliárdot a leendő nyugdíjasoktól , majd kiállni a publikum elé az államadósság csökkentésével!
  Dupla kamatért finanszírozni a pazarlást mint az IMF . hitel kamata ,ez se semmi! Majd az utódaink fizetik meg a különbséget ha lesz miből.
  Az ország meg az elődök által lehívott EU. támogatásokból meg az IMF. hitelekből épült szépült. Ma áll minden mint a cövek ! Az önkormányzatoknak a kötelező optimizmusukon kívül ma még semmijük sincs!”
 • 36. jobbám 2013. január 28. 09:38
  „hogy mitől? Végre olyanok vezetik az országot, akik szívvel teszik és nem az önös érdekek mutatkoznak meg! A 82%-os államadósságból 74%...és nem hajolnak meg a IMF előtt sem...s nem más kormányok nyakára teszik a kölcsönök visszafizetését...és épül, szépül az ország és a város...ennyi! Én jobban érzem magam végre...ja és nincs szemkilövetés sem, nyugdíjat sem vernek...külföldit sem...Nekem ettől jobbám a közérzetem!

  Most persze jönnek a betanult és kiadott szövegek...de ettől én még jól érzem magam! :D

  jobbám”
 • 35. kotorék 2013. január 26. 17:17
  „34. jobbám 2013.01.26. 08:47
  Tessék már megmondani úgy , hogy mindenki értse:mitől jobb ám?”
 • 34. jobbám 2013. január 26. 08:47
  „kotorék és abszurd! Hű szocialistaként teszitek a dolgotokat! Ezzel nincs is baj! Az eredményeket viszont el kéne ismerni és nem a demagóg (mert az a ti módszeretek és nem a jobboldalé) szöveget mondani! Mondjuk megértem én ezt is, hiszen vezéretek Attila és hű barátja Werber kiadta a parancsot! Gyűlöletet kelteni, hisztériázni minden áron! Hogyan is fogalmazott Mesterházi? Ha csak a felét hiszik el annak amit mondunk, akkor nyerünk! Bravó! Ennyit erről...oh és ha már a Kubatov listával kiabáltok itt folyton, kérlek, kérdezzétek meg Attilátokat, hogy a szolnoki választások után mit is nyilatkozott a ti listáitokról? :DDD Száz szónak is egy vége: elindult a kampány...remélem hamar ráunnak az emberek (bár már most azt hallom, hogy nem kérnek ebből) s 2014-ben újra a fejlődés és haladás útját választják majd!

  jobbám”
 • 33. justitia18 2013. január 25. 12:25
  „Pancser,
  idézlek: "egy esetleges hatalomváltás"......
  mi van, tán megnézted a párotok támogatottságát ?
  szerintem is kezdhettek csomagolni, meg félni a "Budai Gyulától".....::)) is...”
 • 32. abszurdisztán 2013. január 25. 04:32
  „Örök elégedetlen szocik ? Az előző kormány alatt a fityesz nem csinált mást, mint gátolta a munkát, kivonult a parlamentből, demagóg szövegekkel ámította a népet ( és bár nem dolgozott, a fizetését azért felvette.. még akkor is, ha önzetlenül dolgozik és nem pénzsóvár....)A legjobb bizonyíték erre a tandíj. Az, hogy a várost mennyire menedzselik elfogadhatóan, majd kierül a költségvetésből, ami még nincs meg... miből lesz kifizetve Szíjjártó Orsolya ? Meddig kell a Futurába pénzt pumpálni ? És még egy halom kérdés... Kubatov: igen vagy nem ? A többi csak mellébeszélés ... az nagyon megy Pestának ....”
 • 31. kotorék 2013. január 24. 19:25
  „30. pancser 2013.01.24. 14:38
  A polgármesterrel nekem sincs semmi bajom , nekem csak azzal van a bajom , hogy a ciklus második felében jövünk rá , hogy a csövön lyuk is van , és egy polgármesternek legfontosabb dolga a város menedzselése. Elnézést ha ismétlem magam, akkor még ha kell a galambtenyésztők egyesületénél is lobbizok stb:Ha ezt nem tudod és érted nincs miről beszélnünk. Semmit sem érttel a világból a demagóg dumán kívül.Nem most a választások előtt kell észheztérni , hogy a városlakók
  érzéseit a lakhatósággal kapcsolatban nem CSAK A VÁROSI CÉGEK MŰKÖDÉSE befolyásolja. Aki ezt nem tudja csak évek múlva jön rá, azt nem tudom mit keres ott ahol van.”
 • 30. pancser 2013. január 24. 14:38
  „29. kotorék 2013.01.24. 13:47
  A nagy többségnek semmi baja a polgármesterrel, meg a várossal. Akiknek semmi nem jó, azoknak a szocik se lennének jó. Ők az örök elégedetlenek, arra ítéltettek, minden oldal felhasználja őket a maga hasznára választások előtt. Ezek biztos MSZP szavazók most, egy esetleges hatalomváltást követő választáson megint ott vannak a placcon, csak más színekben.”
 • 29. kotorék 2013. január 24. 13:47
  „24. kotorék 2013.01.23. 20:15
  "Tévedsz, a várost elfogadhatóan menedzselik, "
  Kérdezz meg még néhány embert, de arra kérlek ne a Fityesz gyűlésen. Azt se bánom ha a Kubatov listából válogatsz!”
 • 28. kocsoggorog 2013. január 24. 10:32
  „abszurdisztán két dolog: 1 a város adóssága nem 4,2 Mrd Ft ahogy állítod, hanem 3,1 Mrd, aminek a 40%-át most vállalja át az a "rettenetes orbánkormány"
  2. Gy F cége soha (szoci időkben sem) támogatott Mosonmagyaróváron semmit. Jórészt bérelt munkaerővel dolgoztat, mert ott kevesebbet kell fizetni, többet túlóráztathat. Na ilyen ember a te imádott fletód...
  Annyiért én is megvettem volna azt a céget...”
 • 27. Contar 2013. január 24. 08:25
  „Az emléklapokat a cégek vezetői veszik át, nem a tulajdonosok.Ők nagy valószínűséggel nincsenek is itt!”
 • 26. pancser 2013. január 23. 22:20
  „25. abszurdisztán 2013.01.23. 21:21
  Mi ez a hang talán légzési nehézségeid vannak, hogy így kapkodsz levegő után?
  24. kotorék 2013.01.23. 20:15
  Tévedsz, a várost elfogadhatóan menedzselik, különben nem jönne az a sok adó, nem lenne fejlődés. Kívánatos hely Mosonmagyaróvár a beruházóknak, meg a a dolgos, dolgozni akaró magyaroknak. Ez egy jó hely, meg Szigetköz is, a Mosoni sík is, jogosan lehetünk büszkék.”
 • 25. abszurdisztán 2013. január 23. 21:21
  „Pancser,
  Szólhatna már a Kubatov Pestátok a főnökeinek (a Főkubatovoknak ::))), cserébe a 2009.évi pécsi kampányban betöltött szerepéért és kiváló sajtószerepléséért, hogy Simicska elvtársatok (Fidesz bank) utaljon már egy kis zsét a városnak az általa (Közgép Zrt.) elvitt másfél mililárdos hulladék projektből......abból biztosan futna a városnak vagy ötszáz millió...::))”
 • 24. kotorék 2013. január 23. 20:15
  „23. pancser 2013.01.23. 18:29
  Miért Pestánknak már megvannak az anyagiak? Vagy csak álmodik a nyomor, amit saját magának szavazott meg?Még a mai nap sem tudja miből gazdálkodik, kampánybuli az egész?A város nem gyenge hely , gyenge az ahogy menedzselik(lásd legutóbb Eon. közútkezelő stb) és ahogy vezetik. Ha jó a városnak ha nem, megszavazzuk mert ez a frakciófegyelem!
  Máshol pedig fegyelem ide , vagy oda a premcsit zsebre tesszük!!”
 • 23. pancser 2013. január 23. 18:29
  „22. kotorék 2013.01.23. 16:53
  Neked nem kell a sportcsarnok, Stipinek is kellett volna de nem jöttek össze az anyagiak, de senki nem mondott le róla.
  Primitív az, aki csukott szemmel jár és szerinte városunk egy gyenge hely, akinek baj mint neked, hogy nem az.”
42 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Családi ünnepeket várnak gyermekrajzokon

˝Ünnep a családban˝ címmel hirdet gyermekrajzpályázatot a Flesch Nonprofit Kft. A pályázaton az… Tovább olvasom