Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

A Rotary az autistákért

Autistaalapítványnak gyűjtöttek és adtak át adományokat a mosonmagyaróvári Rotary Klub tagjai.

A száznyolcvanezer forintot kedden adták át, melyet az autisták eszközbeszerzésre fordítanak.

Bensőséges ünnepséget rendeztek a mosonmagyaróvári Rotary klub e heti összejövetelén. A klub májusi jótékonysági hangversenyén összegyűlt adományok nagyobb részének – száznyolcvanezer forintnak – átadására került sor, melyet most az autisták kaptak. A bevételből korábban támogatták a Mosonmagyaróvári Vakok és Gyengénlátók Egyesületét is. A klub ülésén dr. Neményi Miklós, a Nyugat-Magyarországi Egyetem professzora, a Rotary klub soros elnöke köszöntötte a Reménység Autista és Autisztikus Sérültekért Alapítvány képviseletében megjelent Stinner Zoltánné kuratóriumi elnököt és Kránitz Péterné kuratóriumi titkárt.

Neményi Miklós elmondta: örömmel támogatják az alapítványt, mert tudják, hogy a pénz olyan helyre kerül, ahol nagy szükség van rá. Megemlítette még a sok névtelen támogatót, akik adományaikkal finanszírozzák a klub működését: reméli, hogy ezáltal a jövőben is sok embernek nyújthatnak segítséget. Ígéretet tett, hogy jut az alapítványnak a Rotary klub karácsony előtti forraltbor-kiméréséből és a farsangi jótékonysági bál bevételéből is. Az alapítvány elnöke elmondta, hogy az iskolai kötelékből kikerült gyermekekkel új csoportot alakítottak, s az ő további fejlődésükhöz szükséges eszközök beszerzésére fordítják a pénzt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyedülálló építészeti érték

Negyvenöt méter magas gabonasilók megépítését tervezi egy cég a mosonmagyaróvári lengyár területén. A szakértők szerint azonban ez a változtatás tönkretenné ezt a hazánkban egyedülálló építészeti értéket. Az egykori lőporgyár épületegyüttese szinte létrejötte óta a város egyik jellegzetessége. Az egykori ipari komplexum csarnokainak nagy része ma üresen omladozik. Tovább olvasom