Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

A rektorhelyettes a megbízott dékán

A NYME jelenlegi rektorhelyettesét, dr. Schmidt Rezsőt bízta meg az egyetem vezetője ideiglenesen a mosonmagyaróvári egyetemi kar dékáni teendőinek ellátásával.

A Nyugat-Magyarországi Egyetem (NYME) januári szenátusi ülésén döntött a mezőgazdaság- és élelmiszer-tudományi kar dékáni álláshelypályázatának kiírásáról, mivel a vezető mandátuma június végéig tartott. A következő tanévtől új dékánnak kellene irányítania a kar működését, mivel dr. Ördög Vince már második ciklusát tölti, s a szabályozás szerint a dékáni megbízás legfeljebb egyszer hosszabbítható meg.

A megadott határidőre csupán egy jelentkező – az eddigi általános dékánhelyettes – adta be pályázatát. Bár a rektor támogatta a pályázót, a kari tanács azonban titkos szavazással nem adta meg a szükséges támogatást. Emiatt a pályázati anyagot nem lehetett továbbterjeszteni. Így dr. Ördög Vince mandátuma lejártával nem tudtak új dékánt kinevezni a mosonmagyaróvári kar élére. A NYME rektora a napokban határozott arról, hogy ki irányítja a kar munkáját az átmeneti időszakban.
Dr. Ördög Vince leköszönő dékán a Kisalföld érdeklődésére elmondta: az egyetem vezetője dr. Schmidt Rezső tudományos és külügyi rektorhelyettest bízta meg a dékáni teendők ellátásával. Felkérte továbbá dr. Neményi Miklós tudományos, valamint dr. Dóka Ottó oktatási dékánhelyettest, hogy a továbbiakban is lássák el ezt a feladatot, amíg az új dékánt kinevezik. A megbízott dékán jogköre korlátozott.

A munkáltatói jogot a rektor, a gazdálkodási jogkört a főigazgató gyakorolja, míg a megbízott dékán a szakmai, koordinációs és operatív kérdésekben dönthet.

A Nyugat-Magyarországi Egyetem szervezeti és működési szabályzata előírja, hogy az egyetemi tanároknak és docenseknek közösen kell jelölteket választaniuk. A negyvennégy tagú testület – néhány kivétellel – dr. Schmidt Rezsőt kérte fel a pályázat beadására. Felkérték továbbá dr. Dóka Ottót, dr. Reisinger Pétert és dr. Neményi Miklóst is. Az egyetem célja, hogy a lehető legrövidebb időn belül kinevezzék a végleges kari vezetőt. A tervek szerint erre akár már novemberre sor kerülhet.

Méhes Ákos

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jövőre várják a vállalkozásokat

Mosonmagyaróvár rendezési terve az M1-es autópálya, a 86-os főút és a Budapest–Hegyeshalom vasútvonal által határolt területet jelölte ki ipar park létesítésére. Sajnos a kedvező adottságokkal rendelkező terület gazdasági célú hasznosítása a mai napig nem indult meg, pedig az önkormányzat támogatásával az ipari park címet is elnyerte. A területen ugyanis a város kevés ingatlannal rendelkezik, ezért a magántelkek miatt befolyása is erősen korlátozott. Tovább olvasom