Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

A rehabilitáció nyáron a Rudolf ligetben folytatódik

Tavaly fakivágásokkal kezdődött a Mosoni-Duna rehabilitációja Mosonmagyaróváron a folyó bal partján, ahol szivárgócsatornát alakítanak ki.
Hónapok óta tapasztaljuk, hogy egyre fogynak a fák Mosonmagyaróváron a Mosoni-Duna bal partján, a munkagépek folyamatosan dolgoznak. A duzzasztó és a Máriakálnok felé vezető út között még tavaly kezdődtek meg a munkálatok, melynek során információink szerint a fakivágásokat követően a medret alakítják át. Egy szivárgócsatornát hoznak létre, mely a magasabb vízállásnál segít a víz levezetésében. Úgy tudjuk, a beruházást eddig éppen a magas vízállás nehezítette. Mostanra a vízben álló fák kivágása kezdődött el, a munkálatok itt még két hónapig tartanak. A fákat – melyek a vízügy tulajdonát képezik – egyébként itt felaprítják, ledarálják.

A Rudolf ligetben egyeztettek az érintett szakemberek arról, hogy a munkagépek hogyan tudják majd megközelíteni a partszakaszt.
A Rudolf ligetben egyeztettek az érintett szakemberek arról, hogy a munkagépek hogyan tudják majd megközelíteni a partszakaszt.

Többek közt erről is beszéltek az érintett szakemberek – a kivitelező cég, a helyi önkormányzat, a Városfejlesztési és Fenntartó Kft. és a Mosoni Polgári Kör képviselői – azon a találkozón, melyet a napokban hívtak össze a Rudolf ligetben. „A Mosoni-Duna és Lajta folyó térségi vízgazdálkodási rehabilitációja" tárgyú KEOP-projekt mosonmagyaróvári munkálatai ugyanis majd itt folytatódnak, várhatóan júliustól.

Információink szerint a városban egyébként a Mosoni-Duna partrendezése mellett a Lajta folyó egy szakaszán is találkozhatunk munkagépekkel, illetve a duzzasztóművet is átépítik.

A Rudolf ligetben hamarosan kezdődő beruházás során partrendezésre kerül sor mederkotrással, a leülepedett iszapot eltávolítják. A Partos utcával párhuzamos szakaszon egységes partkép alakul ki, melyet füvesítenek is.

Olvasóink írták

  • 1. janesz67 2013. május 26. 13:39
    „Ha városrendezés, vagy úgymond rehabilitáció indul el a városban, az általában nagyon sok fa kivágásával történik. A városunkban, és az országban a különböző név alatt futó rendezések még mindig csak favágásokkal lehet megoldani. Ideje lenne már hogy az úgymond rendezések munkálatai közben védeni kellene a környezet és nem mindent letarolni.Élő példa az Erkel utca végén történő parkrendezés ahol az összes fát kivágták.Ahol a fák védték a lakókat a zajtól és a büdös, és mérgező benzinfüstöl.Most már van zaj és benzinfüst, a tűző napra a gyerekeket sem lehet levinni levegőzni HURRÁ!Nem beszélve róla hogyan néznek még mindig ki a fák az Újhelyi utcán és az iskolánál. Gratulálok Dzsungelország KFT. Visszatérhetünk a Wittman parkba hol nagyarányú pályafelújítás indult el. jaj a 100 éves épp közel hektárnyi fáknak.Vagy a húsvét, előtti és a heti a VÜF által mindegy 20 fa kivágása.Napi egy két fa kivágása, feldarabolása, majd villámgyors eltűnés a területről. Ez az Óvári virtus VÜF módra.Lehet lopni hivatalosan büntetlenül.Ha ilyen gazdái lesznek a városnak,10-éven belül nem lesz Wittman park.Van még jó pár 100 év körüli fa! HURRÁ vágd, ne sajnáld”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csodakertek a Magyar utcán

Apró kezek, csodakertek címmel hirdettek kertépítő versenyt nagycsoportos óvodásoknak és elsősöknek.… Tovább olvasom