Kisalföld logö

2018. 08. 22. szerda - Menyhért, Mirjam 20°C | 31°C Még több cikk.

A régi javíthatatlan, bérelniük kell a buszt

Doborgaz - Elromlott, s hetek óta javíthatatlan a felvízcsatornától elvágott két kis-csallóközi település, Vajka és Doborgaz öreg autóbusza, így tetemes költséggel bérelnek járművet, hogy a helyiek Bacsfáig vagy Somorjáig közlekedhessenek.
A szervizben nem tudnak alkatrészeket szerezni a járműmatuzsálemhez, így nehéz helyzetben vannak az érintett önkormányzatok. Napi kétezer koronáért bérelnek buszt, de az üzemanyag és a sofőr költségei is a hivatalokat terhelik. A két érintett polgármester, Álló Donald és Boráros József lát reményt arra, hogy a Nagyszombat megyei önkormányzat végül kisbusz vásárlásával megoldja a gondjaikat, s a felvízcsatorna túloldalára is – komp nélkül – eljuthatnak újra a kis-csallóköziek. Az illetékes hivatal egyelőre a szociális alapból 40 ezer korona támogatást hagyott jóvá Vajkának, 30 ezret pedig Doborgaznak. A busz üzemeltetésének költsége azonban a mostani „állapotban" közel 100 ezer koronára rúg.

Olvasóink írták

 • 5. DP 2008. október 21. 15:49
  „Te kisokos te!
  Nem nézek Mónika showt meg nem is olvasok Blikket és a többit sem!
  Nem magyarország! Szlovákia! Magyarok élnek ott, és akkor mivan? Más országokban is vannak kinjuk a magyaroknak mégsem érdekel senkit!”
 • 4. mosonmegye 2 2008. október 21. 15:27
  „szadesznek, sajnos nagyon sok DP van. De mit vársz egy Story, Kiskegyed, Blick és a többi gagyit olvasó kibeszélő show-kon élvezkedő ocsútól.
  Ez a őstulok, ha netán átugrik a Duna másik oldalára még mindíg csehbe megy, mert azt se tudja, hogy 1993-ban annak a területnek más lett a neve. De minek is tépem magam. Ez sem érdekli. Meg még sok minden nem. Ezért vagyunk ott ahol vagyunk. Nem csak a nagypolitika és a finánctőke (de szép szó!!!!) okoz gondot, hanem ezek a szellemileg alultáplált tuskók is.”
 • 3. csak írok 2008. október 21. 09:12
  „Szegény "elrekesztett" falvak.
  Nem lehet könnyű az életük. Felépíették a víztározót, úgy hogy meg se kérdezték őket akarják e.
  Remélem sikerül buszt szerezniük”
 • 2. szadesz 2008. október 20. 12:06
  „Drága jó kis Primitiv DP!

  Olvasd el az Alkotmányt! (felelősség a határon túli magyarokért...)”
 • 1. DP 2008. október 19. 13:38
  „Kit érdekel???
  Mert engem nem és feltételezem, hogy mást sem!
  Nem Magyarország!

  Itt is vannak gondok nekem is elromlik a kocsim mégse irom be a Kisalföldbe hogy máshonnan kell kocsit bélrelnem, meg nincs rá pénzem, magánügy, kész!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több pénzből nagyobb biztonság

Mosonmagyaróvár - „Jövő júniusban európai parlamenti választások lesznek: ez fontos esemény,… Tovább olvasom