Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

A radar talán segítene

A 86-os főút jánossomorjai szakaszán elviselhetetlenné vált a városon áthaladó gépjárműforgalom.
Jánossomorja önkormányzata legutóbbi ülésén tárgyalta a városon áthaladó 86-os főút a szentpéteri településrész lakóit és iskolásait veszélyeztető forgalmát. Lapunk korábban beszámolt arról (Veszélyes az iskolába járás Jánossomorján, Kisalföld, 2005. május 24.), hogy a 86-os főút jánossomorjai szakaszán, amely a szentpéteri Klafszky-tagiskola és az óvoda előtt halad el, különösen a reggeli órákban nagy az átmenő forgalom. Az intézmény vezetője többször kérte a rendőrségtől, hogy a nagy forgalom miatt segítsék a tanulók biztonságos átkelését a közeli gyalogátkelőhelyen.

A folyamatos rendőri jelenlétet azonban nem sikerült megoldani, ezért sokáig az iskola pedagógusai és 7–8. osztályos tanulók segítették a zebrán az átkelést. Sajnos ez a megoldás sem vezetett eredményre, hiszen a gyalogátkelő mellé reggelente kiálló, zöld, fényvisszaverős mellényt viselő tanárok és tanulók épségét is veszélyeztették a száguldozó kamionok.

Megoldást keresnek

Az intézmény vezetése és az önkormányzat már régó,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,ta próbált megoldást találni az égető problémára. Kurunczi Károly polgármester még októberben levélben fordult a megyei közútkezelő kht.-hoz és nyomatékosan kérte annak vezetését, hogy tegyen lépéseket a 86-os főút forgalmának biztonságosabbá tételére. A közútkezelő kht. válaszlevelében felkínálta az adott útszakaszon a forgalom korlátozására alkalmazható eszközöket. Az út mindkét oldalára kihelyeztek egy, a fokozott veszélyre figyelmeztető „fluoreszkáló sárga" jelzőtáblákat, illetve egy 30 kilométeres sebességkorlátozó táblát is. A közútkezelő kht. jövőre tervezi újabb burkolati jelek felfestését is.

Mérés saját hatáskörben

Jánossomorja polgármestere elmondta a Kisalföldnek: ezek az intézkedések nem elégítik ki az igényeket, hiszen a kht. javaslatai nem elégségesek. A képviselő-testület viszont olyan információkhoz jutott, hogy készülőben van egy rendelet, melynek értelmében az önkormányzatok is végezhetnek sebességmérést belterületi útjaikon, így ennek hatálybalépése után egy saját mérőberendezés vásárlását tervezik. Reményeik szerint ugyanis a rendszeres radarozás a szabályok betartására ösztönözné a járművezetőket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

LIFE: „A politika kimaradt, emiatt sikeres

Az alsó–szigetközi vízpótlásra nyert brüsszeli támogatás idei önrészét fedezi a szakminisztérium.

Tovább olvasom