Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

A rábaközi városokban a legnagyobb a kereslet

A legtöbb családnak csak álom a családi ház, sokan pedig az olcsóbb telekárak miatt költöznek ki a falvakba.
Mosonmagyaróváron a kínálat nagyobb, mint a kereslet telekügyben, mert az emberek többsége inkább a lakóparkos, társasházas megoldásokat választja. A 700–750 négyzetméteres önálló építési parcellákért 8–10 millió forint közötti összeget kérnek.

Felkapott falvak

A határ menti Rajka az utóbbi időben nagyon felkapott faluvá vált, és nem csak a magyarok számára. Ez idáig már több mint száz család települt állt ide Szlovákiából. Önkormányzati telkek jelenleg nincsenek a községben, de a rendezési terv részeként jövőre alakítanak ki. Aki magánkézből szeretne vásárolni, annak egy 1000 négyzetméteresért 6–7 millió forint közötti összeget kell kifizetnie.

Máriakálnok ugyancsak azon települések közé tartozik, ahová a város közelsége miatt sokan telepednek ki az utóbbi években. A községben csak magánkézben vannak most eladó telkek, a 900–1000 négyzetméteresekért 4–4,2 millió forintot kell kifizetniük a vevőknek. A Malom-dűlőben – ami üdülőövezet – a telkek elhelyezkedése és mérete alapján 2,5–4 millió forint az ár. Halászin sincs most önkormányzati telek, de tervezik létrehozásukat: ezek ára körülbelül 300–3500 forint plusz áfa lesz négyzetméterenként. A privát, 750–1200 négyzetméteres parcellákat 5–6 millió forintért kínálják.

A Győr és Mosonmagyaróvár között félúton fekvő Mosonszentmiklóson viszont a 800 négyzetméteres önkormányzati telkek ára kétmillió forint.

A Rábaközben nagyobb különbségek

Kóny az utóbbi években sok családnak lett az új otthona. Jelenleg is van 22 eladó önkormányzati telek. Az 1000 négyzetméteres parcellákért 3,2 millió forintért lehet hozzájutni. A magánkézben lévők közül sokat ennél olcsóbban kínáltak, de többnyire a tulajdonosok elhallgatták a vevők elől, hogy ezek a földdarabok nem voltak közművesítve.
Vitnyéden csak magánkézben vannak telkek, a 600–1000 négyzetméteres parcellák négyzetméterének ára 2–3000 forint. Szárföldön van 14 eladó önkormányzati telek, a 900–1000 négyzetméteres darabok négyzetmétere 1600 forint plusz áfa.
Mérgesen pillanatnyilag nincsenek eladó önkormányzati telkek, de tervezik a kialakításukat. A privát, 1000–1400 négyzetméteres parcellák ára 1–1,5 millió forint.

Rábakecölön sincs most eladó önkormányzati telek, de itt is tervezik létrehozásukat és azt is, hogy ezeket a letelepülők odacsábításának szándékával jelképes összegért – például egy forintért – kínálják majd.
Vadosfán harminc éve nem volt eladó önkormányzati telek, és most sem kopogtatnak az önkormányzatnál az érdeklődők. Egy-egy privát építési parcelláért 400 ezer forint körüli összegért lehet hozzájutni.
Csornára és Kapuvárra egyaránt az a jellemző, hogy a kereslet jóval nagyobb a telkek után, mint a kínálat. Csornán egy belvárosi építési parcellához 5–6 millió forintért lehet hozzájutni, a város külső területein lévőkért 4,5–5 millióért. A kapuvári telkekért 3–6 millió forint közötti összegeket kérnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kint felejtett táblák, védett gödrök

Sebességkorlátozás út mentén dolgozók miatt Halászin: munkások sehol. Külterületen hatvan kilométeres megengedett sebesség frissen felújított útszakaszokon. Darnózselin az egész településre érvényes harmincas tábla a képviselő-testületi tiltakozás ellenére. A szigetközi utak mentén gyakran találkozunk hasonló esetekkel. Tovább olvasom