Kisalföld logö

2018. 09. 21. péntek - Máté, Mirella 13°C | 27°C Még több cikk.

A Porsche mindig utolér

Az osztrák rendőrség új, méregdrága és szupergyors járőrautójának nem akad ellenfele nyugati szomszédaink autópályáin. A rendőség Porsche 911 Carrera sportautójának nem akad ellenfele.
Bekeményítettek az osztrák rendőrök az autópályán nagy teljesítményű sportkocsikkal száguldozókkal szemben. A rendőrség közelmúltban beszerzett Porsche 911 Carrera sportautójával még a legfürgébb gyorshajtót is utolérik.

Tranzitutakon vadásznak

A mintegy 95 ezer eurós járőrautót a Porsche osztrák importőrétől kapta kipróbálásra a rendőrség. Az október végéig tartó tesztidőszakot követően döntenek majd arról, hogy megvásárolják vagy lízingelik a továbbiakban a járművet. Az új rendőrautóval most elsősorban Ausztria tranzitútvonalain, így főként a Nickelsdorf és Bécs közti A4-es sztrádán „vadásznak" az autópálya-rendőrök a gyorshajtókra és szabálytalankodókra.

Öt másodperc alatt

A Porsche 325 lóerejével és 285 kilométeres óránkénti végsebességével felveszi a harcot bármilyen száguldozóval. A rendőrautó álló helyzetből alig öt másodperc alatt gyorsul fel százra, így esélyük sincs vele szemben a gyorshajtóknak.

A látvány is elég a sebesség csökkentésére

A rendőrség eddigi tapasztalatai rendkívül kedvezőek a sportkocsival. A Porsche beváltotta a hozzá fűzött reményeket, hiszen az autósok amint meglátják, rögtön rálépnek a fékre. Sőt, az ezüst-kék „Polizei" külsővel ellátott sportkocsi puszta látványa nem csupán szabályos közlekedésre készteti az autósokat. Azon a sztrádaszakaszon, ahol a Porsche közlekedik, a megengedett százharminc kilométeres sebesség helyett általában csak száztízzel mennek az autósok. A rendőrség szerint éppen ezért különösebb üldözés sem volt még a Porschéval. A rendőrök csupán egyetlen hátrányára panaszkodnak a méregdrága sportkocsinak. Szerintük túlságosan kevés a hely az utastérben, így csupán az alapvetőbb felszereléseket tudják magukkal vinni. A legfontosabbnak, a sebességmérő radarnak azonban találtak helyet a sportkocsiban.
A Porsche 911-et ugyan még csak próbálgatják a rendőrök, ám az eddigi tapasztalatok alapján az osztrák belügyminisztérium máris azon gondolkozik, hogy vásárol még néhány ilyen járőrautót.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jogos az igény a térségi monitoringrendszerre

Láng István akadémikus, kutatóprofesszor, az MTA Szigetközi Munkacsoportjának elnöke a napokban levelet írt öt szigetközi térségfejlesztési társulási elnöknek: Szokoli Sándornak, Babos Attilának, Széles Sándornak, Tóth Istvánnak és Tamás Lőrincnének. Az ok a Kisalföldben május 25-én közölt nyílt levél a környezeti monitoringot végző munkacsoportnak. Tovább olvasom