Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

A plébánost köszöntötték

Püski, Dunaremete és Kisbodak harminchét éve szolgáló plébánosát, nyolcvanadik születésnapja alkalmából a hétvégén Kisbodakon.
Püski, Dunaremete és Kisbodak harminchét éve szolgáló plébánosát, Weibl Lipótot köszöntötték nyolcvanadik születésnapja alkalmából a hétvégén Kisbodakon. A jeles ünnepen egy Szent Lipót-szobrocskát ajándékoztak neki a hívek.

„ Becsaptak" – kezdte meghatottan a szombat délelőtti misét a plébános, majd így folytatta. „Úgy volt, hogy csak néhány rokon és barát jön majd, ám titokban jóval nagyobb köszöntést szerveztek." Legalább százan várták Weibl Lipótot a templomban, köztük paptársai is. „Ajándék ez a nap, egymás ajándékai vagyunk – folytatta a pap –, a közös vér összetart bennünket." Az ünneplők felidézték a plébános életének és munkájának főbb állomásait: azt az időszakot, amikor a második világháború végén Párkányból úgy szökött át Esztergomba, s felszentelésekor néhány rokon csak a Duna túloldaláról integethetett neki. Harminchét éve jött a Szigetközbe, azóta itt szolgál, mindenki megelégedésére. Fontos szerepe volt az 1993-ban elkészült kisbodaki templom felépítésében is, s a pápa magyarországi látogatásakor külön kiemelte munkáját. A hívek az ünnepség végén egy Szent Lipót-szobrocskát ajándékoztak plébánosuknak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy pályázat Szigetközért

A Kisalföldben olvasott először a huszonöt éves ásványrárói doktorandusz, Horváth Eszter a mosonmagyaróvári kistérségi társulás és az itteni egyetem együttműködéséről. Így kereste fel Széles Sándor máriakálnoki polgármestert azzal az ötlettel, hogy doktori dolgozataként egy Szigetköz-pályázatot képzelt el, erre várná a beérkező ötleteket, melyben a térség jövőjét fogalmazhatják meg a nevezők. Tovább olvasom