Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 6°C Még több cikk.

A pénzügyőrséget is bevonják a tárgyalásokba

A Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága bevonásával a jövő héten tovább tárgyalnak az érintettek a hegyeshalmi fizetős kamionterminál kötelező használata ügyében.
Továbbra sincs megegyezés a fuvarozók érdekvédelmi szervei és a Pannonsped, illetve az Állami Autópálya-kezelő Rt. közt a közelmúltban átadott hegyeshalmi kamionterminál ügyében.
Az Állami Autópálya-kezelő Rt., a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium, a közlekedési főfelügyelet, illetve a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete és a Magánvállalkozók Nemzetközi Fuvarozó Ipartestülete, a NIT Hungary képviselői hétfőn este ültek ismét tárgyalóasztalhoz, hogy megvitassák, jogosan kötelezi-e az üzemeltető a kamionosokat a fizetős terminál használatára.

– Megkövesedettek az álláspontok a tárgyaló felek közt a kamionterminál ügyében – mondta el lapunknak Gabula Miklós, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete árufuvarozói tanácsának elnöke. – Abban állapodtunk meg, hogy a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságát is be kell vonni a tárgyalásokba, hiszen a vámkezelés lassítja a kamionok határátlépését.

„ A pénzügyőrség vezetőinek elfoglaltsága miatt a jövő hét péntekjén újra tárgyalunk a terminál ügyében."

– Mi kértük az üzemeltetőt, hogy amíg folynak a tárgyalások, ne szedjék be a kamionosoktól a használati díjat. Ettől mereven elzárkóztak. Ezután azt próbáltuk elérni, hogy legalább 60 percre engedjék be díjtalanul a fuvarozókat, ám ezt is elutasították. Egy válaszlevelet kaptunk az üzemeltetőtől, amiben fél óra díjmentes időtartamot engedtek. Ezt a megoldást az érdekvédő szervezetek nem tudják elfogadni. Továbbra is a díjmentes átkelésért harcolunk – hangsúlyozta Gabula Miklós.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mobil ellenőrző csoportok

A Mosonmagyaróvár környéki kétszázhetven vám- és pénzügyőr jövője, állása – nyugati és északi… Tovább olvasom