Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 23°C Még több cikk.

A növényi készítményeken a hangsúly

Az idei orvostudományi világkongresszuson – melyen dr. Dávid Tamás lébényi professzor is előadott – megfogalmazták: a betegségek megelőzését és gyógyítását segítő évezredes hagyományú növényi készítmények hatásosságának tudományos bizonyítását támogatják.
Az idei ecuadori konferencián a magyar „rákteás" professzor két előadást is tartott, s a helyi rádiónak is nyilatkozott. Dr. Dávid Tamás úgy látja: az egészségügyre egyre kevesebb pénz jut a világ legtöbb országában, s a betegeknek mélyebben kell a zsebükbe nyúlniuk, ha gyógyulni akarnak.

Tradicionális módszerek

A lébényi Dávid Tamás professzor Ecuadorban tartott előadást.
– A világkongresszuson részt vettek az Egészségügyi Világszervezet képviselői is, akik messzemenően támogatták az évezredes tradíciókkal rendelkező növényi készítmények tudományos vizsgálatát – mondta dr. Dávid Tamás. – Indiában és Dél-Amerika egyes országaiban erre jó néhány példa akad. A kongresszus legfontosabb konklúziója volt, hogy ezt a vizsgálatot csak összefogással lehet megvalósítani. Természetesen mindez a gyógyszeriparnak nem érdeke.

Igaz, egyre jobban tért hódít a természetes növényi hatóanyagok használata az emberek körében. A cél az, hogy ezeknek az évezredes múltú növényi szereknek a hatásosságát bizonyítsuk. Sajnos hazánkban is feltűnnek „csodaszerek", melyek ellen jogosan tiltakoznak az egészségügyben dolgozók. Egyébként az Ecuadorban a rák elleni teáról tartott előadásaimat sikeresnek értékelem. Elmondtam: a cél a tradicionális módszerek igazolása. Mi tulajdonképpen nem fedeztünk fel semmit – hisz az inkák több ezer éve isszák ezt a készítményt –, hanem tudományosan igazoltuk ennek gyógyító hatásait. Öt klinikai tanulmányt prezentáltunk: a legrégebbit harminc hónapja kezdtük. Ebben harminc rákos beteggel itattuk a teát, s mindössze egy embert vesztettünk el eddig.

Gazdasági előnyök

– Sajnos Magyarországon egyszerűen nincs pénz ilyen méregdrága klinikai tanulmányok elkészítésére. Az osztrák állam is egyre kevesebbet tud áldozni erre, ám szerencsére egyéni szponzorok segítik munkánkat. A legtöbb növényről nem készülnek ilyen tanulmányok, bár ezen készítmények előretörése világviszonylatban gazdaságilag is lényegesen előnyösebb lenne. A jövő útja ez: az orvosokkal karöltve az egyénileg célzott, strukturált kezelésre helyezzük a hangsúlyt – tudtuk meg a professzortól.

Tárgyal a gyártásról

Dr. Dávid Tamás biztató tárgyalásokat folytat egy svájci–magyar céggel a rák elleni tea budapesti gyártásáról. A professzor elmondása szerint a cél az, hogy a magyar betegek még olcsóbban juthassanak hozzá a készítményhez.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hová lett az állam 175 milliója?

A Mosonmagyaróvár melletti Krisztinamajorban 2,5 milliárdos beruhá- zással idősek otthonát és… Tovább olvasom