Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

A Nolato Magyarország 7 millió eurót ruház be Mosonmagyaróváron

A higiéniai és egészségügyi termékeket gyártó Nolato Magyarország Kft. 7 millió eurós - több mint 2 milliárd forintos - beruházást hajt végre európai uniós támogatással Mosonmagyaróváron.
A higiéniai és egészségügyi termékeket gyártó Nolato Magyarország Kft. 7 millió eurós - több mint 2 milliárd forintos - beruházást hajt végre európai uniós támogatással Mosonmagyaróváron - mondta Johan Arvidsson, a kft. ügyvezetője szerdán sajtótájékoztatón. A Gazdasági Operatív Program keretében elnyert 430 millió forintos támogatással megvalósuló kapacitásbővítő beruházás a svéd tulajdonú cégcsoport eddig legnagyobb magyarországi befektetése - tette hozzá az ügyvezető.

A fejlesztés célja a kapacitások további növelése mellett a gyártmányprofil bővítés. A beruházás nyomán az idén 41 millió eurós - több mint 12 milliárd forint - árbevételre számító vállalat képes lesz megfelelni a magasabb szintű egészségügyi termékgyártási eljárásoknak, így jó alapot teremt a további növekedéshez - hangoztatta Johan Arvidsson. A projekt 50 új munkahelyet teremt a több mint 400 munkatársat foglalkoztató cégnél. Az 50-60 féle műanyag termékcsoportot gyártó cég 3700 négyzetméteres raktárcsarnokot épít indukciós vezérlésű targoncarendszerrel. A jelenleg raktárként használt csarnokot úgynevezett tisztatérré, azaz részben steril környezetté alakítják át, ahol új profilként speciális termékeket, többek között dialízis berendezések egyszer használatos részegységeit gyártják majd - mondta Meleg Norbert gazdasági igazgató.

A tisztatér előreláthatólag jövő nyárra készül el, a termelés a tervek szerint 2013 elején indulhat. Ezen túl 16 fröccsöntő gép vásárlása tartozik még a fejlesztéshez - fűzte hozzá. A Mosonmagyaróváron gyártott termékeket, köztük a vállalat által kitörési pontnak tartott orvostechnológiai berendezések alkatrészeket, a magyar piacon kívül Nyugat-Európában, a skandináv országokban és Észak-Amerikában értékesítik.

A cég árbevételének 40 százalékát a hazai eladásokból, 60 százalékát exportból realizálja. Forgalma és nyeresége dinamikusan növekszik: a tavalyi 34 millió eurós árbevételt követően az idén 41 millió eurós forgalomra számítanak. Az üzemi eredmény több mint 3 millió euró lesz, míg tavaly 202 millió euró volt. A svéd anyacéget 1984 óta a stockholmi tőzsdén jegyzik. A Nyugat-Európában, Észak-Amerikában és Kínában gyártóüzemeket működtető vállalatcsoport több mint 7500 embert foglalkoztat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ebrendelet és igazgatói pályázatok

Ülésezik az önkormányzat képviselő-testülete holnap délután egy órakor a városházán. Tovább olvasom