Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

A nevelési tanácsadó a kollégiumba költözik

Mosonmagyaróvár - Saját forrásból több mint 60 milliót költ az önkormányzat idén intézményei felújítására.

Emellett pályázati támogatással további több mint százmilliós rekonstrukció valósul meg a városban.

Gőzerővel folynak már a nyári iskola-, óvodafelújítások Mosonmagyaróváron. A város költségvetéséből ugyan idén is viszonylag alacsony összeg jut az önkormányzat intézményeinek korszerűsítésére, ám több nyertes pályázatnak köszönhetően számos felújítás megvalósulhat ebben az évben.

Dr. Nagy István alpolgármester elmondta: önkormányzati forrásból zajlik már a tantermek és irodák kialakítása a nevelési tanácsadó részére a Városi Kollégiumban. A munkálatok során a D épületszárny első emeleti és a földszint lépcsőházhoz közeli termeit alakítják át összességében mintegy 14,3 millió forintért. A kivitelezés napokon belül elkészül. Az egykori Bartók-iskola épületében pedig a nevelési tanácsadó szobáit alakítják át tantermekké. A nyolc megürült foglalkoztatószobából az adottságoknak megfelelően két foglalkoztatótermet és egy normál méretű tantermet alakítanak ki. A csaknem 3 milliós munka a múlt hónapban kezdődött és a közeljövőben be is fejeződik.

Az idei intézményfelújítási program során elvégzik a Bóbita Óvoda teljes rekonstrukcióját is.
Az idei intézményfelújítási program során elvégzik a Bóbita Óvoda teljes rekonstrukcióját is.

Több mint 26 millió forintból valósul meg a Bóbita Óvoda homlokzatának felújítása és utólagos hőszigetelése. Ennek során az épület homlokzatát átépítik, az elkorhadt, fából készült elemeket kicserélik, valamint az épület falai hőszigetelést kapnak. Az óvoda ablakainak döntő többségét visszaépítik, mivel azokat korábban már újakra cserélték. Emellett korszerűsítik az épület fűtési rendszerét, lecserélik a radiátorokat. A kivitelezés a hónap elején kezdődött és a tervek szerint szeptember közepére fejeződik be. Az önkormányzat saját forrásból még az Ujhelyi-iskolában végez nagyobb mértékű rekonstrukciót. Itt a B épület kap új tetőt, valamint a homlokzat szépül meg. Két teremben a padlóburkolatot cserélik ki és felújítják az épület elektromos hálózatát is. A 18 milliós munka kivitelezőjére már kiírták a közbeszerzési pályázatot, a munkálatok előreláthatólag az új tanév kezdetére nem fejeződnek be.

Mindezek mellett kisebb hibaelhárítási munkák valósulnak meg, így például beázás miatt tetőszigetelést a Fekete-iskolában, csatornajavítás a Kossuth-gimnáziumban, térburkolat-rekonstrukció az Ostermayer-óvodában.

Pályázati támogatással cserélik ki a Gólyahír Bölcsőde nyílászáróit. A 13,7 milliós beruházáshoz 11 milliót nyert az önkormányzat. A közbeszerzési eljárás már folyik, a munkálatokat október végére fejezik be. A Micimackó Bölcsőde Aranyossziget utcai épületének átalakítása, férőhelybővítése szintén pályázati pénzből valósul meg. Az elnyert 80 milliós támogatáshoz 10,5 millió önrészt biztosít az önkormányzat.

Jelenleg a létesítmény kiviteli tervei készülnek, a munkák várhatóan októberben indulnak és jövő év áprilisára fejeződnek be. Ugyancsak az intézményfelújítások sorába tartozik a Hunyadi-iskola főépületének rekonstrukciója, bővítése, ami pályázati forrásból a TISZK irányításával zajlik.

Olvasóink írták

  • 1. dohogó 2010. július 20. 14:30
    „Végre valakinek eszébe jutott a hőszigetelés is! Annak idején a Bóbita és a Kék Cinke hasonló technológiával épült, jóformán hőszigetelés nélkül (a homlokzatok 5 cm hungarocell, már ahol bent volt, két forgácslap között). Azóta minden önkormányzat csak sírt, hogy magasak a fűtési költségek. Végre valaki lépett is!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közösen táboroztak, koncerttel zártak

A mosonmagyaróvári Mosonyi Mihály Zeneiskola Ifjúsági Fúvós- és Vonószenekara, valamint a… Tovább olvasom