Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

A művészeteken keresztül nevelnek az Ujhelyiben

„Van bennem annyi küzdőszellem és energia, hogy iskolánkat átvezessem az előttünk álló átmeneti időszakon" – állítja Gálos Jánosné, a mosonmagyaróvári Ujhelyi-iskola igazgatója, akinek jövő év nyarán jár le az öt évre szóló megbízatása.

Ötödik tanévét kezdte meg vezetőként Gálos Jánosné a mosonmagyaróvári Ujhelyi-iskolában. Megbízatása jövő év nyarán jár le: az elmúlt fél évtized összegzésére kértük, illetve terveiről kérdeztük.

– Pedagógusi pályámat Győrben kezdtem, majd Sokorópátkán tanítottam hét éven keresztül.

Tizenegy éve kerültem az Ujhelyi-iskolába, amelyet ötödik éve vezetek – kezdi beszélgetésünket Gálos Jánosné. Mint mondja, fél évtizede, megválasztását követően a régi értékek megtartását tartotta szem előtt az iskola hírnevének megőrzésével.

Gálos Jánosné
Gálos Jánosné


– A pedagógiai programunkban megfogalmaztuk hitvallásként, hogy számunkra a legfontosabb a harmonikus, a nemzethez kötődő, hagyományokat tisztelő, színes, sokoldalú egyéniségek nevelésében, fejlesztésében való aktív részvétel. E célok elérését a művészeti nevelés által képzeljük el. Négyszázhúsz diákunkból százhúsz táncol, énekkarunk hatvanhat tagú és színjátszóink is tevékenyek, a városi rendezvényeken is fellépnek. Úgy vélem, diákjaink meghatározó szerepet játszanak Mosonmagyaróvár kulturális életében. Reméljük, hogy az oktatási rendszer megújítását követően a köznevelési törvény szellemében is meg tudjuk intézményünk ezen arculatát tartani – mondja az iskolavezető. Az eredmények közt említi, hogy az egykori szolgálati lakásban balett-termet alakítottak ki, a centenáriumi ünnepségre felújították a legrégibb épületet. Három éve csatlakoztak a kompetenciaalapú oktatáshoz, tavaly pedig a tanulói laptopprogramhoz.

– Büszke vagyok diákjaink versenyeredményeire, de nem hanyagoljuk el a tanulási nehézségekkel küzdőket sem. A közösségépítésben kulcsszerep jut pedagógusainknak – vallja az intézményvezető.

Arra a kérdésre, hogy szeretne-e pályázni újból az igazgatói állásra, elmondta: – Mérlegelnem kellett, hogy van-e bennem annyi küzdőszellem, hogy az iskolánkat átvezessem az előttünk álló átmeneti időszakon. Az oktatás nagy átalakítás előtt áll, nem tagadom, hogy vannak félelmeink. De én még érzek annyi erőt, hogy a közösség, az iskola érdekében újra induljak – zárta az Ujhelyi igazgatója.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sikert arattak a halleros cukrászok

Tápióbicskén a IV. Kárpát-medencei Grillázstorta- (égetettcukor-torta) és Karamellkészítők Versenyén… Tovább olvasom