Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

A Mowinparkba is járnak a buszok

Már helyi járatú autóbusszal is mehetnek munkába a Mowinpark üzemeiben dolgozók, miután a most életbe lépett menetrendváltozással az ipari parkot is bekapcsolták a közösségi közlekedésbe.

A helyi buszmenetrend módosításáról döntött decemberi ülésén a képviselő-testület. Az eddigi menetrend májusban lépett életbe, ám az elmúlt fél év tapasztalatai, illetve a Kisalföld Volán Zrt. által végzett utasszámlálási adatok alapján korrekciókat igényelt.

Elsősorban a késő esti, illetve a hétvégi járatok kihasználtsága volt meglehetősen alacsony, ezek ritkítása vált szükségessé. A módosítás kidolgozásakor továbbra is fontos szempont, hogy a változtatások ne sértsék nagymértékben az utasok érdekeit, valamint a vasútállomás mint kiemelt utazási célpont elérhetősége biztosított legyen.

Emellett az utóbbi időben a lakóktól és a Mowinparkból is több megkeresés érkezett az önkormányzathoz, hogy a helyi buszközlekedésbe kapcsolják be az új ipari parkot is.

Mindezek figyelembevételével a most életbe lépett új menetrendben indulási időpontokat változtattak, néhányat töröltek, a reggeli Győrbe induló vonatra autóbusz-járatpárt állítottak be tanítási időben, valamint a Mowinparkot is bekapcsolták a buszközlekedésbe az odatelepült új üzemek dolgozóinak munkába járásának biztosítására.

Új járatként a „7I", míg módosított vonalvezetésen a „7M" jelzésű buszok mennek az ipari parkba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szerződést kötöttek az Aquával

A víz- és hulladékszállítási díjak meghatározása mellett egy év szolgáltatás után megkötötte… Tovább olvasom