Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

A mosonmagyaróvári vak hölgy csúnyán pórul járt élete első autójával

A Suzuki jobb küszöbének környékén annyira szétrohadt a karosszéria, hogy csavarhúzóval könnyedén lyukat lehetett fúrni ide.
A kisalfold.hu január végén számolt be arról, hogy összejött Sáfrányné Kobli Írisz álma, a mosonmagyaróvári vak hölgy megvásárolta élete első autóját.

Ezt megelőzően rengetegen gyűjtötték a műanyagkupakokat megyénkben hónapokon keresztül Írisznek: a széleskörű összefogásról még az RTL Klub híradója is hírt adott.

"A jobb küszöb környékén annyira szétrohadt a karosszéria, hogy csavarhúzóval könnyedén lyukat fúrtunk"

Az öröm azonban csak alig pár hétig tartott. "Külsőre nagyon szép volt a Suzuki, a karosszériája azonban teljesen szétrohadt. Azt tudtuk, hogy az ajtók valamelyest rozsdásak és a bal első sárvédő kicsit horpadt.

Ezeket a hibákat elfogadtuk, de nem is volt más választásunk: a kupakokból összegyűlt 300 ezer forintból ilyen autóra futotta.

A komoly problémák akkor kezdődtek, amikor észrevettük, hogy a belső térben állandóan vizes a kárpit. A jobb küszöb környékén annyira szétrohadt a karosszéria, hogy csavarhúzóval könnyedén lyukat fúrtunk ide" - kezdte Sáfrányné Kobli Írisz.

"Sem pénzem, sem energiám nincs belemenni ilyen viszályba"

"Amikor családunk fényezőként dolgozó barátja megvizsgálta a kocsit, kiderült: valaki alvázvédővel fújta be a karosszériát. A kocsi rendbetétele 2-300.000 forintba kerülne, de nincs biztosíték arra, hogy a rozsdásodást végleg sikerül megállítani.

Amikor az autókereskedőnek megemlítettem a helyzetet, annyit mondott, hogy vigyek szakértői állásfoglalást a hibáról, s akkor hajlandó vele foglalkozni. Sem pénzem, sem energiám nincs belemenni ilyen viszályba.

Így - mivel a Suzuki műszakija viszonylag friss - inkább eladtam az autót, de az adásvételi szerződésbe beleírtam: a karosszéria erősen rozsdás.

Rendkívül rossz érzés, hogy a városban többen kérdezték már tőlem, mi történt a kocsival, nem látják hetek óta, mire mindenkinek elmondhatom, mennyire megjártam vele" - zárta szavait Sáfrányné Kobli Írisz.

Deé Rita, a mosonmagyaróvári Lions Club soros elnöke segíti Sáfrányné Kobli Íriszt az újabb kupakgyűjtés során - fotó: Mészely Réka
Deé Rita, a mosonmagyaróvári Lions Club soros elnöke segíti Sáfrányné Kobli Íriszt az újabb kupakgyűjtés során - fotó: Mészely Réka


"Bátorítom Íriszt, hogy ne adja fel az álmát"

"Elkeserítőnek tartom, hogy empátia helyett az üzleti érdekek felülemelkedtek a szociális érzékenységen. Mind Írisznek, mind annak a több száz jóakaratú embernek, akik segítették a gyűjtést, járt volna annyi tisztesség, hogy vásárlás előtt korrekt legyen a tájékoztatás a Suzuki állapotáról.

Bátorítom ugyanakkor Íriszt, hogy ne adja fel az álmát, valóban szüksége van a kocsira, mellette vagyunk. A rossz autóval 100 ezer forint veszett el, ám ha folytatódik a kupakgyűjtés, hamarosan újra összejöhet hasonló árkategóriájú, de műszakilag sokkal jobb állapotú autó vásárlása" - mondta érdeklődésünkre Deé Rita.

A Lions Club Mosonmagyaróvár soros elnöke Írisznek azt tanácsolta: a második autót kizárólag szakember közreműködésével vásárolják majd meg.


Kupakgyűjtés 2.0

Aki szeretné segíteni az ügyet, a 20/567-3314-es telefonszámra, a flora4@kabelnet.hu vagy a deerita.mail@gmail.com címre küldheti el felajánlását.

Várják tehát a támogatók és a kupakgyűjtők jelentkezését mind Mosonmagyaróvár és környékéről, mind megyénkből! 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Demonstráltak a mosonmagyaróvári kórháznál - fotók

Tovább olvasom