Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

A mosonmagyaróvári Nyári Fesztivál képekben

Mosonmagyaróvár - Az augusztus 19. és 24. között megrendezett Nyári Fesztiválon a kisalfold.hu is jelen van. Képriportunk segítségével az olvasók nyomon követhetik a hét összes programját.

Augusztus 24. vasárnap, 19 órától

A rendezvény utolsó napján Mark lépett fel, majd a Defekt Duó adott műsort, végül Koós János és Dékány Sarolta közös estje zárta az idei Nyári Fesztivált.

A tinédzserek körében népszerű Mark énekel.

Augusztus 23. szombat, 18 órától

A mai nap a táncé, a színpadon egymást váltották a táncsoportok. Az Óvári Gazdász Néptánc Együttes után a Jamila hastánccsoport következett, majd felléptek a Flesch Táncfesztivál 2008. legjobbjai. A tánc éjszakája bemutatója után a Botafogó Táncegyüttes lépett színpadra. A Latin Spirit Trió muzsikáját követően a Koktél zenekar játszott, s az este végén Szűcs Judit adott koncertet.

A tánc éjszakája nevű produkció 2002 óta járja Európát.


Augusztus 23. szombat, 16.30

A szemerkélő eső nem szegte a gyerekek kedvét, szép számmal eljöttek az Alma Együttes koncertjére.

Az Alma Együttes idén ünnepli 10. születésnapját


Augusztus 22. péntek, 21 óra

Szekeres Adrienn koncertjére ismét megtelt a koncertsátor.

A közönség együtt énekel Szekeres Adriennel.

Augusztus 22. péntek, 18 óra

A mosoni Nepomuki Szent János Plébániatemplomban Wiedemann Bernadett és Wiedemann Judit adott templomi hangversenyt.

Wiedemann Judit és Wiedemann Bernadett, a mosonmagyaróvári énekes testvérpár Olasz est címmel adott templomi koncertet.

Augusztus 22. péntek, 18 óra

A Szentegyházi Gyermekfilharmónia klasszikus dalokból, Rákóczi-nótákból és különböző népek dallamaiból adott válogatást a közönségnek.

Szentegyházi Gyermekfilharmónia: 100 tagú kórus, 40 tagú zenekar


Augusztus 21. csütörtök, 21 óra

A városközpontban eddig soha nem látott tömeg gyűlt össze az esti Republic koncertre: 4-5 ezer ember a Flesch Központnál.

Fergeteges hangulat a Republic koncertjén.

Augusztus 21. csütörtök, 18 óra

A Fehér Ló Közösségi Házban Szekeres Erzsébet textilművész „Árpádházi magyar szentek és boldogok" című kiállítását Szabó Miklós polgármester nyitotta meg. Közreműködött Mackó Mária eMeRTon- és Magyar Örökség-díjas népdalénekes.

Szekeres Erzsébet textilművész

Augusztus 20. szerda, 19 óra

A koncertsátorban a VerbunK KommandÓ című néptáncműsor vette kezdetét, őket követte a Kislaptáros Népzenekar, majd színpadra lépett a várva várt Vujicsics együttes. Az este végén látványos tűzijáték festette színesre az eget.

Hatalmas tömeg gyűlt össze az esti tűzijátékra.


Augusztus 20. szerda 17 óra

Még mindig a gyerekek körül forog a világ: először Mátyás királyról láttak mesét, majd a János Vitéz című táncjáték következett.

Mátyás király tréfái a Hókirálynő Meseszínpad előadásában


Augusztus 20. szerda, 16 óra

Délután rengeteg játék várta a gyerekeket, de a szülők sem voltak restek: ők is beálltak játszani a kicsikkel.

A reneszánsz játszóházhoz a Kislaptáros Népzenekar szolgáltatta a megidézett korhoz illő reneszánsz muzsikát.


Augusztus 19. kedd, 22 óra

Dr. Nagy István alpolgármester megnyitotta a koncertsátrat. Több száz fős közönség várta a FateRock együttest, utánuk Németh Sándor gitárkoncertje következett, majd színpadra lépett az Earth Wind and Fire Tribute Band.

Az Earth Wind and Fire Tribute Band zenéjére sokan táncra perdültek.Augusztus 19. kedd, 19 óra

A veszprémi Pannon Várszínház a Hotel Menthol című musicalt teltház előtt adta elő. Pöttyös ruha, kockás napszemüveg, fekete lakkcipő – megelevenedett a rock and roll korszak.

Két keréken a slágergyár


Augusztus 19. kedd, 18 óra

Szabó Miklós polgármester és Csiszár Péter, a Flesch Károly Kulturális Központ igazgatója köszöntőjével hivatalosan is kezdetét vette a Nyári Fesztivált. Kustár Zsuzsa iparművész kiállítását Lehota János művészettörténész nyitotta meg.

Szabó Miklós polgármester és Csiszár Péter, a Flesch Központ igazgatója virággal köszöntik Kustár Zsuzsa iparművészt.Augusztus 19. kedd, 16 óra

Délután egyre több látogató érkezik a fesztiválra. Már csaknem minden készen áll az esti koncertekhez.

Csiszár Péter igazgató és Kosár Tibor, a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. igazgatója az utolsó simításokat végzik.


Augusztus 19. kedd, 11 óra:

A hivatalos megnyitó csak 18 órakor kezdődik, így az utolsó simítások még javában folynak a Flesch Károly Kulturális Központban. Az intézmény körül kialakított szabadidőparkot már birtokukba vették a legkisebbek, a környék gyerekzsivajtól hangos.

A kulturális központ előtti homokozó hamar megtelt gyerekekkel. (Fotó: Kövesi Zsuzsa) - További képekért kattintson ide!

Olvasóink írták

39 hozzászólás
12
 • 39. Emeser 2008. szeptember 01. 10:28
  „Ezt a FA te ROK "zenekart" nem tudnák már hanyagolni a városi rendezvényekről? Olyan rosszak és olyan nagyképűek hogy az már fájdalmas.
  Nem vagyok oda ezért a stílusért , de ha már ilyen zene kell a rendezvényekre szerintem találnak 100 jobb zenekart a megyében ugyanennyi gázsiért.”
 • 38. hyundaiii 2008. szeptember 01. 08:35
  „Kedves "egy 20 éves"! "Gagyi", "szar"....ezek a kifejezések nem idevalók! Sajnálom, hogy a mai fiatalok (magam 32 vagyok) az igénytelen zajegyveleget hallgatják, s amint olyan ZENE szól, amihez tehetség, tudás és hangszer kell (nem egy keverő pult és egy lemezjátszó...) akkor ott vége a világnak. Egy városi rendezvény olyan programokkal bír, ami megpróbál minden igényt kielégíteni, a jó ízlés határain belül. Kíváncsi lettem volna egy DJvalaki "koncerten" mennyien lettek volna...Arra ott van a jól ismert szórakozóhely, kint a Duna parton és bent a városban. Én személy szerint nem rajongok a Republic-ért, de mégis ideális zenekarnak tartom egy ilyen rendezvényre! Koós János sem a nagy kedvencem...és persze én is hőzönghetnék, miért nem volt valami new-country zenekar, mert azt szeretem....nem teszem. Volt itt buli zene, gitár virtuóz, kultúra, tánc...kell ennél több????”
 • 37. Alex64 2008. augusztus 26. 21:00
  „Hát ez a Republic valahogy nem volt az igazi. Én sok óvári és környéki koncertjükön voltam még a kezdet kezdetén hát ez azoknak a nyomában sem érhetett. Igaz a technika az fejlődött a zene is jól pörgött de a Cipő az csak árnyéka volt önmagának. Semmi Hopp-Hopp Még a lassú számok is extra unottakra sikerültek. Szóval nagy csalódás volt. De azért továbbra is szeretem őket csak kicsit most rossz a számíze sebaj marad a CD”
 • 36. drpiktor 2008. augusztus 25. 18:24
  „Nagyon jó lett volna a Republic koncert, ha gondoltak volna rá a szervezők hogy ennyi ember eljön.
  Az a pár száz szerencsés aki bejutott a színpad közelébe azok tökéletesen élvezhették a koncertet.
  Még a sátor végében is lehetett volna élvezni a koncertet, ha nem lett volna bent két kocsma is,
  mert így folyamatosan ki-be mászkáltak az emberek! Kétoldalt pedig ezrével álltak az emberek, de onnan már nem az igazi egy koncert hangzása!Talán ha nem lettek volna a sátorlapok leeresztve, akkor többen is érezhették volna hogy milyen egy ilyen igazi koncert hangzása!!!! Ha már egy ilyen kiváló együttest meghívnak
  megszervezhették volna normálisabban is!”
 • 35. aki ott volt 2008. augusztus 25. 16:50
  „Pancserka...na neeeeeeeeeeeeeee.én ott voltam 2-ig repulic-nak vége.......one zene................!!!!!!
  Őzikét tudod egyáltalán,hogy ki????”
 • 34. 01010 2008. augusztus 25. 13:58
  „Kedves pancserke!
  NA NE!!!! A Sátorban????
  Ha a zászlóknál lévő "faháznál" vagy.. esetleg...”
 • 33. DP 2008. augusztus 25. 00:50
  „Jajj! Kedves 20 éveske!

  Nem tudom hogy mi a bajod a rendezvénnyel!
  A Republic igen is jó, nem tudom hogy milyen pocsék izlésed lehet ha ebből a sok zene választékból sem találtad meg a neked illőt!

  Nem tudom hogy kit kellene meghivni a hogy a 20 éves korosztálynak jó legyen! Adj tippeket!
  Szerintem Dopeman-t meg Majkát meg Niki Beluccit nem fognak meghivni ilyen rendezvényre!
  Szerintem az elektromos zenét se várd!”
 • 32. egy 20 éves 2008. augusztus 25. 00:16
  „nagyon gagyik ezek az óvári rendezvények, néha gondolhatnának a városi fejesek a fiatalokra is. állandoan ilyen kós jános meg republik szarok vannak,ez nem mozgatja meg a fiatalságot, nekik nincs a városban soha semmi ahol jól éreznék magukat.”
 • 31. pancserke 2008. augusztus 24. 17:24
  „Kedves 01010 az igaz, hogy a Rebublic 23:05-kor véget ért, de még hajnal egy óráig volt zene a sátorban...”
 • 30. Kova 2008. augusztus 24. 03:24
  „Figyelitek, elaludt a pa.cser”
 • 29. 01010 2008. augusztus 23. 23:33
  „Köszönöm a gyors reagálását.
  De Ön merre is lakik? Mert én 100m re...
  Lehet h. rossz az órája ,mert a Republic Koncert vége 23:05 felé volt . Ez volt az utolsó műsor, és utánna nem volt semmilyen zene a Sátorban.!!!”
 • 28. pan.cser 2008. augusztus 23. 22:41
  „Kedves 27! Ha tud magyarul, honnét veszi, hogy zavarnak a "napok"? Senkit nem zavarnak, csak az éjszakai pihenő időt megrontó, több napon keresztül tartó erős zaj. Ezt szervezéssel ki lehet küszöbölni, csak akarni kéne. Ugyancsak hiányos magyar nyelvtudásra vall, hogy bizonygatja, hogy a rendezvény "NAGYON JÓ". Nem állította senki az ellenkezőjét! Akkor is nagyon jó lehet, ha nem éjjel 11-kor kezdődnek zenés műsorok, hanem korábban.”
 • 27. 01010 2008. augusztus 23. 21:22
  „Tisztelt - pan.cser .
  Ha szabad tudni merre lakik , hogy tudja hogy mennyire zavaró a Flesch Károly Kulturális Központ által szervezett "napok"?!?
  Aki nagy forgalmú út mellet lakik azt több napig zavarja Forgalom-akkor ők hol dolgoznak???
  A rendezvény NAGYON JÓ !!!”
 • 26. pan.cser 2008. augusztus 23. 20:30
  „Akiknek nem tetszem azoknak mondom, már többedszer: A városhoz való viszonyom pozitív, nagyon is, szerencsés, nagy jövőjű város Mosonmagyaróvár. Rendezvényutáló természetem sincs, pláne csak úgy. Ha valami nem érdekel nem megyek el, nem nézem meg, csak ennyi csupán. Egyesek annyira érzékenyek, hogy az egyik probléma, a zaj felemlegetése hallatán lángpallossal kelnek a rendezvények védelmére, holott csupán arról van szó, hogy mások is léteznek a szórakozni vágyokon kívül az adott pillanatban. Például autóbuszt, szgk-t vezetnek, vagy éppenséggel a kórház műtőjében dolgoznak a következő reggelen. Kibirják, hogy nem tudnak aludni, persze, hogy kibirják, nem halnak bele, csak éppen felelősségteljes munkájukat nem tudják a szokott biztonsággal végezni az álmosságtól. Van aki ezt megérti, van aki nem. Pedig közérdek lenne a megértése, ez nem lehet akadálya a fesztiváloknak!”
 • 25. DP 2008. augusztus 23. 19:16
  „Nagyon jó volt a Republic koncert, aki nem birja ne legyen otthon, kész!

  A Magyar utcai rendezés meg egy hülyeség, nem fér ott el senki!”
 • 24. egy városközponti 2008. augusztus 23. 17:11
  „Az Expo én szerintem sem lesz idén, ha jól tudom.
  És is a városközpontban lakom és engem is idegesít a zaj és nem ülök otthon egész nap kedves Szimat, hanem napi 12 órát dolgozom. De nem morgok miatta, hanem ha már aludni úgysem lehet, lemegyek és bulizok a haverokkal. Nem mondom meg is látszik rajtam, mert elég álmos vagyok, de azért néha kell ebben a városban is valami program, bár lehetne más helyszínen is.”
 • 23. zenelady12 2008. augusztus 23. 13:42
  „Expo úgy tudom, nem lesz... Úgyhogy talán véget ér majd a városközpontiak napjával. Egyébként nekem sem hitték el, hogy ott laktam, és nem is vettem észre a dübörgést... Nekem nem tűnt olyan hangosnak. És még a kicsi lányom is tudott tőle aludni. Vannak olyanok, akik túráztatják magukat, és akkor még a légy zümmögése is baromira idegesítő (tény,hogy a szúnyog hangja engem is idegesít:)).
  Na, szóval, lassan vége, lehet találni valami mást, amin lehet morgolódni...”
 • 22. Szimat 2008. augusztus 23. 12:17
  „Akik az esti zaj miatt nem tudnak aludni, azok valószínűleg nem is fáradtak, mivel napközben is otthon ücsörögnek, tévéznek, bólogatnak.
  Próbálnának meg napközben 8 óra fizikai munkát végezni, garantáltan nem lenne gond az alvójukkal.
  Én is a sátor közelében lakom, hallom a dübörgést, de nem zavar. Ezt az 5 napot ki lehet bírni.
  Aztán majd jön a vároközpontiak napja szeptemberben (3 napos dübörgés), októberben az iparkamarások 3-4 napos expoja rendezvénysátorral.
  Lehet felkészülni... füldugókkal vagy fizikai munkával! ;)”
 • 21. Illomor 2008. augusztus 23. 07:11
  „pancserka !
  te mindenhez értesz.külföldi ingatlanvásárlás, disznósz@r, most meg a rendezvények. te már írtál bármiről is jót ?
  nem lehet, hogy kidurrant a tolókocsid kereke és ezért vagy ilyen ellenséges a világgal ? próbálj meg mindenről kedvező véleményt formálni, pozitívan látni dolgokat.”
 • 20. 01010 2008. augusztus 22. 14:52
  „A rendezvényszervezőknek KÖSZÖNET a fáradozásukért !
  Szépvolt a tűzijáték, a tegnapi Republic koncert is Nagyon jó volt!...
  A Város ne csak azért legyen Város, mert sokan lakják, hanem azért is, mert történik valami JÓ is.
  A zaj meg a városközpontban a rendezvény közelében ,,nehezen" elviselhető, de 3-4 napig azért el kell ,,viselni-tűrni". A ZAJ inkább a mutatványosoktól jött :-( és nem a Sátorból.
  A Rendőrség jelenlétét azért hiányoltam a környéken (ha szükséges, akkor az intézkedésüket)..
  DE VOLT azért kivétel- A ,,pártok-háza" és Rendőrség épülete között fiatalok üvegeket dobáltak a földre... és egy járőrpár intézkedni (próbált) ,de a fiatalok a sötétben letagadták, hogy nem Ők voltak...(csak ők voltak a közelben!!) ez ám a pimaszság és tehetetlenség !!...

  Összességben kellenek Programok, így remélem máskor is lesznek.”
39 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hetvenhatmillió tizenhárom falunak

Kimle - Kiállítások, falumúzeumok, táborok, kulturális rendezvények, információs táblák, kerékpáros… Tovább olvasom