Kisalföld logö

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 27°C Még több cikk.

A mosoni piacnál is óvják a rendet

Éjszakánként járőröznek, rendezvényeket biztosítanak, segítik az átjutást a gyalogátkelőknél. Csak néhány azon feladatok közül, amelyeket a Kis-Duna Polgárőr Egyesület tagjai végeznek a városban nap mint nap.
Jelenleg huszonegy tagú a városban három éve működő Kis-Duna Polgárőr Egyesület. A létszám folyamatosan változik, az elmúlt időszakban több tagjuktól is megváltak.

Voltak, akik családi okokból vagy munkájuk miatt léptek ki az egyesületből, másokat a tagok tanácsoltak el. Ez is kiderül Barna Viktor elnök beszámolójából, amivel a legutóbbi ülésén foglalkozott a képviselő-testület.

A polgárőrök zömében továbbra is a gyalogátkelők biztosításában, a mosoni piac rendjének fenntartásában segédkeznek. Éjszaka járőrszolgálatot adnak, s a városi rendezvények biztosításában is részt vesznek. Emellett igyekeznek minden felkérésnek eleget tenni szabadidejüktől és létszámuktól függően.

Minden tanítási napon reggelente a Szent István király úti gyalogátkelőnél is segítik az átjutást a polgárőrök.
Minden tanítási napon reggelente a Szent István király úti gyalogátkelőnél is segítik az átjutást a polgárőrök.

Tavaly összesen több mint háromezer órányi szolgálatot teljesítettek a polgárőrök, emellett mintegy húsz alkalommal végezték rendezvények biztosítását és minden tanítási napon reggelente a város két pontján gyalogátkelőknél segítik az átjutást.

Továbbra is zajlik a polgárőr-járőrkutyák felkészítése. A kutyás járőrözésre azonban a jogi szabályozás miatt egyelőre nincs mód. Az idei évben is folytatják a kerékpár-regisztrációt minden hónap utolsó szombatján.

A polgárőrök idei tervei közt szerepel egy szolgálati autó beszerzése, a kerékpáros járőrszolgálat beindítása.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyelőre nem kényszer a településadó sehol

Nem kívánják tovább terhelni a lakóikat a Mosonmagyaróvári járás települései. Ezért egyelőre nem… Tovább olvasom