Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

A Mosoni-Dunán ˝halászgattak˝

Mecsérnél és Bezenyénél is rapsicok buktak le tükörhálóval a Mosoni-Dunán. Az egyik esetet a rendőrség is vizsgálja, hisz a hal értéke meghaladhatja a húszezer forintot.
A győri Előre Halászati Szövetkezet halászati ellenőrei több esetben is a vízpartok mentén intézkedtek a közelmúltban. Bezenyén két csónakban ülő férfi – akiket évek óta szemmel tartottak – hálószedését figyelték a Mosoni-Dunán. A parthoz érve aztán a halőrök „elszámoltatták" őket tevékenységükről. Mintegy másfél órányi keresés után a fövenyben négy tükörhálót s mintegy negyven kilogrammnyi – fehér és nemes – halat találtak. Mivel ennek értéke vélhetően meghaladja a húszezer forintot, ezért az ügyet a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság is vizsgálja.

Múlt szombaton Mecséren, szintén a Mosoni-Dunán egy csónakban ülő, tükörhálót felszedő illetőre lettek figyelmesek a halászati ellenőrök. Megvárták, míg a partra evez, s ekkor szerették volna „igazoltatni". Mivel kilétét nem akarta felfedni, ezért rendőri segítséggel sikerült megállapítani személyazonosságát. Mindössze egy kárász volt nála, ám három tükörhálóval dolgozott. A halászati ellenőrök mindkét esetben feljelentést tettek az illetékes hatóság halászati osztályán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vers- és prózamondók

A vers- és prózamondó verseny városi szakaszának a Haller-iskola adott otthont. Tovább olvasom