Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

A Mórában újra indul a testnevelés tagozat

Mosonmagyaróvár - Közel húsz év után szeptembertől ismét lesz emelt szintű testnevelésoktatás a Móra-iskolában. Emellett a Károly úti sportpálya és környéke is megszépülne: nemcsak a tanintézmény diákjai, hanem a városközpontiak javára.
Az egykor igen népszerű testnevelés tagozatot élesztik fel a jövő tanévtől a Móra-iskolában. A harminchárom éve épült tanintézményben közel tizenöt éven keresztül az évfolyamonkénti négy osztályból egyben magasabb óraszámban tanították a testnevelést, délutánonként a gyerekek edzésre jártak. A tagozat több mint egy évtizedes sikertörténetét (ezekbe az osztályokba kétszeres volt a túljelentkezés) később az idegen nyelvek térhódítása árnyékolta be. A német, majd később a német nemzetiségi osztályok keresettebbek lettek.

– Tárgyi feltételeink adottak, tornatermünk szabványméretű, innen jött az ötlet, hogy jövő tanévtől újból elindítsuk az emelt szintű testnevelés-oktatást – tájékoztatott Makk Zoltán igazgató. Így szeptembertől a három első osztályból egyben heti négy órában testnevelésórát tartanak, délutánonként újabb négyórás foglalkozással. Az első és második osztályosok délutánonként két óra úszás után sportági előkészítőn vehetnek részt, harmadik osztálytól külső szakembereket, edzőket hívnának meg. Negyedévente a diákok egy-egy újabb sportággal ismerkedhetnek majd meg az asztalitenisztől az atlétikán keresztül a kosárlabdáig.

Emelt szintű testnevelés-oktatás indul a Móra-iskolában jövő tanévtől: délelőtt 4, délután 4 óra jutna a sportolásra
Emelt szintű testnevelés-oktatás indul a Móra-iskolában jövő tanévtől: délelőtt 4, délután 4 óra jutna a sportolásra

Emellett megújulna az iskola Károly úti sportpályája is.
– Januárban az iskola visszakapta a használati jogot a területre. A megújuló sportpálya kettős funkciót töltene be: délelőtt diákjaink használhatnák tanórák keretében, délután a városközpont lakói – emelte ki továbbá az iskolavezető. A még elhanyagolt parcellán felújításra vár az aszfaltpálya, a futópálya, a terület két oldalát sövénnyel, másik részét kerítéssel kerítenék be, de elkészül egy kosárlabdapálya, súlylökő kör is.

Az önkormányzat 2 millió 550 ezer forintot különített el költségvetéséből erre a célra, a közelben lakó öt önkormányzati képviselő 100–100 ezer forintot ad keretéből, míg a szülői munkaközösség egymillió forinttal száll be a felújításba – tájékoztatott Nagy István alpolgármester.

A munkálatok előreláthatóan egy hónapon belül kezdődnek, így a sportkedvelők akár már nyáron, az iskola diákjai már szeptembertől birtokba vehetik azt.

Olvasóink írták

 • 2. 1 volt 11. 2008. május 23. 20:55
  „Tisztelt .................
  régen is alkalmas volt a tornaterem mint,ahogy ma is
  csak épp nem erre koncentrál ez az iskola
  nagyon sok TESTENEVELŐŐŐ...került ki onnan anno!!!!”
 • 1. egy óvári 2008. május 21. 14:18
  „1. De ugye nem a tanítók és a napközis nevelők fogják tartani az órákat !
  2. Heti 4 óra délelőtt és 4 óra délután?
  3. Heti 2 óra úszás?

  Fogalmazzunk pontosan,érthetően!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Húsz éve koptatják a csizmát és a színpadot

Mosonmagyaróvár - Huszadik születésnapját ünnepli a Lajta néptáncegyüttes: a táncosok már… Tovább olvasom