Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

A minőségi csokinyuszit és -tojást keresik

Egyre inkább a minőségi, valódi csokoládéból készült nyuszit, tojást keressük húsvét közeledtével – derül ki a Magyar Édességgyártók Szövetsége közleményéből. Ezt erősíti alkalmi közvélemény-kutatásunk is, melyet a vásárlók és kereskedők körében végeztünk.
Erdélyi József zöldséges Ausztriában vásárolta meg a húsvéti csomagot, benne csokinyuszival, -tojással és egyéb apró meglepetéssel. Mint mondja, ő ahogy a gyümölcsök és zöldségek beszerzésénél, úgy a csokoládéfiguráknál is a minőséget tartja szem előtt. Főleg, mert azokat testvére két gyermekének szánja ajándékba. Holecska Eszter is elkezdte már az édes húsvéti figurák vásárlását.

– Már vásároltam csokitojást, sőt, azokból már süteményt is sütöttem. A minőség az elsődleges az árral szemben. Ajándékba olyan csokifigurát veszek, amit én is megennék. Amit viszont dekorációként kívánok hasznosítani, ott a nyuszi, tojás csomagolása a fontos – vélekedett a fiatal lány.

Németh Veronika szerint a tojás és a nyuszi a legnépszerűbb húsvétra.
Németh Veronika szerint a tojás és a nyuszi a legnépszerűbb húsvétra.

Négy csokinyuszi és tíz csokitojás lapul Rita bevásárlószatyrában. A mosonmagyaróvári nagymama érdeklődésünkre kifejtette, nem akarta az utolsó pillanatra hagyni a vásárlást, amikor már nincs olyan nagy választék. Így viszont még időben be tudta szerezni unokáinak az ajándék édességeket – melyek jobb minőségűek, és az olcsóbbakból húsvéti dekoráció születik. Az asszony, mint mondta, az összetevők mellett az ár is számít.

Az egyik mosonmagyaróvári Magyar utcai üzletben is érdeklődtünk, ahol megtudtuk, hogy eddig a legolcsóbb és a legdrágább csokifigurák fogytak, és a boltban elsősorban a kézművestermékeket keresik. Egy másik ABC-ben Németh Veronika szintén megerősítette, hogy a minőség az első vásárlóiknál, és elsősorban az ismert márkák termékeire mutatkozik igény. Nagyobb forgalomra jövő héttől számítanak.

Holecska Eszter a csokitojások mellett maga is fest és dekorál tojást.
Holecska Eszter a csokitojások mellett maga is fest és dekorál tojást.

E vélemények összecsengnek a Magyar Édességgyártók Szövetségének közleményében foglaltakkal. Jó hír a vásárlók számára, hogy egyre inkább a minőség felé billen el a mérleg nyelve, ugyanis kiszorulóban a bevonómassza az összetevők közül. Míg 2006-ban iparági szinten a csokoládéfigurák alig több mint fele készült valódi csokoládéból, addig tavaly a Magyarországon kapható figurák 90 százaléka már nem tartalmazott bevonómasszát. 2013-ban egyébként összesen több mint 900 tonna húsvéti figurát fogyasztottunk el, ami közel harmadával több a karácsonykor gazdára találó csokimikulások mennyiségének.

Csokitojások a listavezetők. Érdekesség, hogy a csokitojások vezetik a húsvéti népszerűségi listát, lekörözve a nyuszikat. Az összes eladott figura fele ugyanis csokitojás, mögöttük 45 százalékkal szépnek mondható még a nyulak eredménye, azonban a bárányok, kacsák és csokicsibék lemaradtak a sorban: együttesen is csak 5 százalékot tudhatnak magukénak. Nemcsak mennyiségben, hanem értékben is a tojás vezet.

Árak. Mérettől és minőségtől függően már 55 forinttól találtunk csokitojást, de akár 1500 forintot is elkölthetünk egy darabra. A nyuszifigurák 199 forinttól indulnak, a legkisebbekre gondolva játékkal, plüssfigurákkal összecsomagolt ajándékokat is beszerezhetünk 600 forint környékén.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sportpályához közmunkások

Pályázati pénten építenének sportpályát az ipartelepi iskolában, aminek feltétele, hogy öt embert két hónapig kell közfoglalkoztatásban alkalmazni az építés körül. Tovább olvasom