Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

A minden ígérete helyett a kevés biztosat választották

Százhetvenkét szavazatkülönbséggel győzte le a Fidesz– KDNP színeiben induló polgármesterjelöltet a független Kovács Gábor, aki harmadik ciklusát már városvezetőként kezdheti meg Lébényben.
Két jelölt küzdött meg a vasárnapi választáson a legifjabb megyei város polgármesteri székéért: a települést nyolc éve irányító Kovács Gábor és a négy éve képviselő Nátz Miklós. Előbbi függetlenként, utóbbi a Fidesz–KDNP támogatását élvezve. Előbbi 798–626 arányban győzött.

– Egy ekkora településen a helyiek jobban átlátják az önkormányzat és a polgármester tevékenységét, közvetlenebb a kapcsolat. Tehát a személy fontosabb, mint a pártpreferencia. Hiába bír óriási lobbierővel egy párt, ha a helyiek inkább az eddig felmutatott eredményeket látják. Sőt, ami egy nagyvárosban belefér a kampánystratégiába, az egy kistelepülésen visszatetszést is kelthet.

Ugyanakkor a vasárnapi voksolás arra is bizonyíték, hogy többre becsülik az itt élők a kevés biztosat, mint a minden ígéretét – értékelte az eredményt a győztes Kovács Gábor.

Kovács Gábor
Kovács Gábor

A régi-új városvezető úgy véli, öt-hat évre kell előre tervezni. Hogy milyen megvalósításokra számíthatnak a lébényiek a jövőben, az nagyban függ a 2014–2020-as uniós pályázati forrásoktól. A lehetőségeket a kisvárosban kiváló pályázatíró csapat figyeli. Az újraválasztott polgármester hozzáfűzte: fontos, hogy a szükséges önerőt is biztosítani tudják.

– A választások október 12-én véget értek. Ma már nincs annak jelentősége, hogy ki kire szavazott. Az egyedüli életképes stratégia az összefogás. Én valamennyiük érdekeit képviselni kívánom, mert csak Lébény számít – osztotta meg hitvallását Kovács Gábor.

Azon kérdésünkre, hogy min változtatna az eddigi városvezetési stílusában, kifejtette: többet kommunikálna, tevékenységének nagyobb nyilvánosságot szánna. Így igény szerint akár évente kétszer kötetlen formájú polgármesteri fórumon számolna be munkájáról.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szolgálaton kívüli rendőr miatt buktak le

Egy szolgálaton kívüli rendőrnek lett gyanús öt külföldi férfi a mosoni vasútállomáson, akik… Tovább olvasom