Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

A megye eladná a Minerva Szállodát

A megyei közgyűlés ma dönt arról, meghirdeti-e eladásra a mosonmagyaróvári Minerva Szállodát. Úgy tudjuk, a szándék megvan hozzá, de az eladó kiköti, hogy 103,7 millió forint alatt nem adja oda értékes ingatlanját.
Van rá jelentkező
A megyei közgyűlés mai ülésén huszonhat napirendet tárgyal, köztük a mosonmagyaróvári Minerva Szálloda eladását. Az önkormányzat nyílt pályázaton kívánja értékesíteni ingatlanját, amelyre – ebből adódóan – bárki jelentkezhet, aki ki tudja fizetni a vételárat: a 103,7 millió forintot. Információink szerint nem véletlen, hogy most hirdeti meg a megye a szállót, ugyanis van olyan jelentkező, amely ennek a feltételnek meg tud felelni. Az önkormányzat tanult korábbi tapasztalataiból: a soproni Bécsi úti ingatlanját például 4 és fél évig hirdette, de végül el tudta adni azon az áron, amelyen szerette volna. A Rajka Szálló szintén elkelt, bár nem kis nehézségek árán. Itt ugyan csökkenteni kellett valamelyest az eredeti áron, de a sok éve kínált ház végül gazdára talált. A Minerva Szállodánál úgy tűnik, biztosra megy az önkormányzat, sőt, elképzelhető, hogy a jelenleg is működő hotel a licitáláson ennél is magasabb áron kel el.
Firtl Mátyás, a közgyűlés vagyonügyekért is felelős alelnöke sietve tisztázta, hogy ez az ügylet nem a megye vagyonának felélését jelenti (amelyet korábban az ellenzék többször emlegetett). Mint mondta, a befolyt összeget az intézmények fejlesztésére fordítják.

Beszámoló a megyei kórházról

A közgyűlés előtt közmeghallgatás is lesz a 2003-as költségvetés kapcsán, s a testület – a többi mellett – dönteni fog a kéményseprő-ipari közszolgáltatás díjairól is (az árakat valószínűleg emelni fogja). Várhatóan megválasztja az új aljegyzőt és elfogadja Medgyasszay László társadalmi megbízatású alelnök főállásúvá való átminősítését.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zöld kereszttel az elesettekért

A Szent Lázár Lovagrend mosonmagyaróvári karitatív szervezete nemrégiben ünnepelte megalakulásának… Tovább olvasom