Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 5°C | 14°C Még több cikk.

A megszűnés felé sodródik az MTE 1904

Az új szponzor feltűnése miatt nemrégiben lemondott az MTE 1904 elnöke és elnöksége: tegnap tisztújító közgyűlést tartottak az egyesületnél.
Múlt héten lemondott elnöki posztjáról Szeredi Ádám, az MTE 1904 sportegyesület elnöke, valamint a teljes elnökség, két tag kivételével. Távozásuk oka, hogy egy új befektetői csoport ígérete szerint jelentős pénzt invesztálna a klubba. A lemondások miatt tegnap rendkívüli tisztújító közgyűlést tartottak a mosonmagyaróvári városházán. A meghívó a kerékpáros-szakosztály vezetője, Tóth István, s az asztaliteniszes vezető Vajthó Zoltán volt: ők ketten ugyanis továbbra is elnökségi tagok. Az egyesület 153 tagjából 92-en voltak jelen, így határozatképesnek bizonyultak (legalábbis elvileg). Vajthó Zoltánt választották meg levezető elnöknek, aki egy meghökkentő bejelentéssel kezdte: „Nem ismerem sem az elnöknek, sem az elnökségi tagságra jelölteket, mivel a leköszönő elnökség nem állított fel jelölőbizottságot. Azt kérem, a mostani közgyűlés nevezzen meg jelölteket."
Ezután Nagy István mosonmagyaróvári alpolgármester kért szót. Mint mondta, az MTE anyagi bázisa meggyengült, s a korábbi elnökség sem tudott tőkeerős szponzort találni. Egy vállalkozócsoport azonban jelentkezett az önkormányzatnál, akik lehetőséget látnak a futballszakosztályban, s pénzt fektetnének bele. Elnökjelöltnek az egyik lehetséges befektetőt, Papp Imrét nevezte meg. Az ötvenegy éves üzletember azt ígérte: a futballisták és edzők elmaradt járandóságát rendezi, az adósságokat lefaragja. Vajthó Zoltán emlékeztette Pappot: korábban is pénzt ígért az elnökségi tagságért, majd eltűnt. Azt kérdezte: a szponzori cég letétbe helyezett-e már összeget a klub részére. Választ nem kapott. Arra a kérdésre, hogy mennyi pénzt hozna a klubnak, azt a feleletet adta Papp: „Ez nem publikus." Elnökjelöltre ekkor nem érkezett több javaslat: Soós Imre, a labdarúgócsapat edzője titkos szavazást kért. Papp Imrére nyolcvannégy voksolóból 54-en nemmel szavaztak. Mivel a klub jelenleg működésképtelen, tizenöt perces szünet alatt próbáltak megoldást találni: sikertelenül.
A folytatásban Soós felvetette Kiss Zsolt korábbi elnökségi tag nevét mint elnökjelölt, ám ő nem vállalta a felkérést. Ezután a leköszönt dr. Szeredi Ádámot kérték, hogy alakítson válságstábot, ám erre sem volt lehetőség. Vajthó Zoltán ismét megszavaztatta Papp Imrét jelöltként: csak tizenkét igent kapott. Kun László ügyvivő kimondta: így a megszűnés fenyegeti a nagy múltú klubot. Ezt követően Kunt is felkérték ideiglenesen az elnöki posztra, ám Kun „támogatás hiányában" ezt nem vállalta. S még mindig nem volt vége. Soós Imre Vajthó Zoltán levezető elnököt javasolta, aki szintén nem vállalta a feladatot.
A klub a megszűnés felé sodródik. Jövő szerdán délután öt órakor újabb tisztújító közgyűlést tartanak, ám úgy tűnik, a 103 éves klub végnapjait éli.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Puskával gyérítik a halpusztító kormoránokat

Megkapta a szakhatósági engedélyt a győri Előre Halászati Szövetkezet a halállományt erősen pusztító kárókatonák (más néven kormoránok) kilövéses gyérítésére és a fészektelepeik riasztására. A gyérítést jövő márciusig lehet végezni. A Szigetközben 500–600 kormoráncsalád fészkel, északról 150–200, a Csallóközből 1200–1500 pár érkezik ide táplálkozni. Tovább olvasom