Kisalföld logö

2017. 05. 27. szombat - Hella 13°C | 24°C Még több cikk.

A Mecénás-díjas ajándéka

Bezi - Fűnyíró traktort vásárolt a bezi önkormányzatnak a Duna Takarékszövetkezet. Az ajándékot már átvették és használják a beziek. Kéthektárnyi zöldterületet tartanak vele rendben.
Többfunkciós fűnyíró traktort kapott a bezi önkormányzat a Duna Takarékszövetkezettől. A pénzintézet ajándéka 400 ezer forintot ér. A géppel még hatékonyabban tudják a község kéthektárnyi zöldterületét rendben tartani.

Bősze Kolozs, Bezi polgármestere elmondta: eddig is nagy figyelmet fordítottak a közterületekre, de a munka technikai háttere hagyott kívánnivalót maga után.

– Gondolkodtunk azon, hogy a közterületek karbantartását vállalkozónak adjuk ki. Végül azonban úgy döntöttünk, hogy inkább helyi embereknek adunk munkát – mondta a Kisalföldnek Bősze Kolozs. – Az anyagi lehetőségeink azonban korlátozottak, vagyis önerőből nem tudtunk volna traktort vásárolni. Támogatót keresve jutottunk el a takarékszövetkezethez, amely meghallgatta kérésünket és megvásárolta az önkormányzatnak a fűnyírót.

Illés Zoltán, a szövetkezet elnöke Bősze Kolozs polgármesternek adta át a traktort, melyet Hima István falugondnok próbált ki először.
Illés Zoltán, a szövetkezet elnöke Bősze Kolozs polgármesternek adta át a traktort, melyet Hima István falugondnok próbált ki először.

A polgármester hozzátette: a település környezetének rendezéséhez hozzájárulnak a beziek is. Gondozzák a házak előtti területeket és ápolják az Összefogás Beziért Egyesület által vásárolt és kiültetett virágokat.

Illés Zoltán, a takarékszövetkezet elnöke úgy fogalmazott, mindig is fontosnak tartották a társadalmi kötelezettségvállalást. Azaz természetes számukra, hogy a megtermelt nyereségből visszajuttatnak a közösségeknek. Évente 300 alkalommal, összesen közel 20 millió forint értékben adnak támogatást különböző célokra, civil szervezetek működésének segítésére, rendezvények szervezésére. Az elmúlt években kétszer is megkapták Mosonmagyaróváron a civil szervezetek támogatásáért a Mecénás-díjat.

– Úgy érezzük, kötelességünk, hogy segítsünk a közösségeken, csoportokon, egyesületeken. Támogatunk több nyugdíjasklubot, sportegyesületet, iskolát, hagyományőrző és művészeti csoportot. Ezenkívül számos rendezvény támogatása is bizonyítja elkötelezettségünket – jegyezte meg Illés Zoltán. – A területünkön működő önkormányzatok is több alkalommal kérnek segítséget, és ha lehetőségünk van, akkor nem zárkózunk el a kérések elől. Így találtunk egymásra a beziekkel is és sikerült megoldást találni problémájukra.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Várbalogra költöztek a péri ürgék

Pér–Várbalog - A védett ragadozó madarak mérgezésének csökkenését remélik attól az… Tovább olvasom