Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 21°C Még több cikk.

A makettezők találkozójának nincs köze a politikához

A Mosonmagyaróvári Makettező Klub az alábbi nyilatkozat közzétételét kérte:
„ A Kisalföld április 12-én megjelent, »Kölcsönösen csalást emlegetnek a pártok« című írásában megjelent véleménnyel kapcsolatosan a magyar makettezők, a »Ne drogozz, modellezz« alapítvány és a Mosonmagyaróvári Makettező Klub nevében teljes mértékben elhatárolódunk az írásban sugalmazott hamis állításoktól, miszerint kiállításunk mögé bújtatott, más városokból érkező pártaktivisták befolyásolnák a mosonmagyaróvári országgyűlési szavazások eredményét.

Rendezvényünk időpontját már 2005 júliusában meghirdettük. Ekkor még nem volt ismert a választások pontos időbeosztása. Ez az időpont a nemzetközi versenynaptárban már több éve erre az április végi dátumra esik. A nemzetközi makettkiállítás és -verseny Mosonmagyaróvár és a magyar makettezőtársadalom kiemelt rendezvénye, melyre ebben az évben is Európa 15 országából látogatnak el. Működése több mint 100 magyar és külföldi klubtag lelkes munkáját dicséri. Tíz éve dolgozunk a klubban Mosonmagyaróvár és az ország jó hírének öregbítéséért, és nem engedjük, hogy ezt a választási politikai csatározások tönkretegyék. Kérjük a rendezők és a magyar makettezők nevében, hogy a valótlan feltételezéseket cáfolják meg. Április 22–23-án nagy tisztelettel várunk minden érdeklődőt pártállástól függetlenül nemzetközi versenyünkre" – áll a klub szerkesztőségünkhöz eljuttatott levelében.

A mosonmagyaróvári Fidesz közleményében tudatja: „Félreértésen alapul, hogy a makettkiállítás vendégei »átszavazók« lennének. A párt a kiállítás résztvevőit és szervezőit nagyra becsüli. Senkiről, így róluk sem tételezi föl, hogy bármilyen választási visszaélésben érintettek lehetnének."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tavaszi ''szeméttúra'' a képviselővel

Jánossomorjáról többen is jelezték, hogy a város külterületi részein több illegális szemétlerakó… Tovább olvasom