Kisalföld logö

2018. 11. 20. kedd - Jolán 1°C | 5°C Még több cikk.

A magyar nyelv ötletes őrzői

Mosonmagyaróvár, azon belül a Magyar utca, Cselley-ház, a vár, a tó és nem utolsósorban Majorok az iskolával. Ezeken a helyszíneken forgatta az Ujhelyi-iskola csapata az Örökségünk klippályázat legkreatívabb alkotását.
Gyulai István Örökségünk című szerzeményével szólították meg a világ különböző pontjain élő magyarokat, és ezreket vontak be Bécstől Kézdivásárhelyig, Kanadától Új-Zélandig egy, a magyar nyelv megőrzését, a magyarság megtartását szorgalmazó mozgalomba. A határoktól, távolságtól függetlenül arra buzdították a magyarokat, énekeljék el e dalt, mindezt rögzítsék és juttassák el a szervezőkhöz. Több mint száz videó közül a legkreatívabbként jutalmazták a mosonmagyaróvári Ujhelyi Imre Általános Iskola alkotását. Jutalmuk egy százezer forintos ajándék.

– Az Örökségünk pályázat lehetőségét Bérciné Iváncsics Etelka intézményvezető-helyettes vetette fel ötletként. A kivitelezést szívesen vállaltam. Az éneklés nem okozott fejtörést, hiszen iskolánkban kiváló kórus működik, még kiválóbb szólóénekesekkel. Így a klipben is látható Kránitz Nelli, Kállai Csenge, Szabó Bence. Mintegy négy hét alatt összeállt a dal és Takács András segítségével sikerült stúdióban rögzíteni. Nem ragaszkodtunk a dal eredetijéhez, kicsit változtattunk néhol – tudjuk meg Nyári Hajnalkától, a videoklip készítését összefogó tanártól. Az Ujhelyi-iskola pedagógusa, mint elmondta, olyan alkotást képzelt el, ami a gyerekekről szól.
 

 
– A dalban többször felcsendül a refrénben: „Megtanulom, megőrzöm, tanítom, továbbadom." Ki más adná át a kincsünket, a magyar nyelvet, mint a gyermekek, ezért helyeztem őket a középpontba. Szerettem volna azokat a helyeket megmutatni, ahol az idejüket töltik leginkább. Mosonmagyaróváron belül a Magyar utca, Cselley-ház, a vár, a tó és nem utolsósorban Majorok, ahol iskolánk található – meséli Hajnalka. 

A majoroki oktatási intézmény nemcsak az ének-zenére, hanem a táncra is hangsúlyt fektet. Ezért O. Cser Zita tánctanár tanítványa, Litresits Petra is látható a klipben, melyet Varga Ciprián rendszergazda rögzített és vágott. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mosonmagyaróvárnak kellene állnia a közszolgák emelt bérét

Mosonmagyaróvárnak kellene állnia a közszolgák emelt bérét
A köztisztviselők elmaradt béremelése és a Gyász tér rendbetétele is szóba került napirend előtt a képviselő-testület csütörtöki ülésén. Tovább olvasom