Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

A magyar dal napja a szigetközi fesztiválon

Szépségversennyel, kirakodóvásárral és koncertekkel nyitotta meg kapuit a Szigetköz ízei, vármegye borai fesztivál pénteken a mosonmagyaróvári várban. A rendezvény vasárnap a magyar dal napjának is otthont ad.

A 9–13 éves korosztály szépségversenyével indult a Szigetköz ízei, vármegye borai fesztivál. Tizennyolc ifjú hölgy és egy bátor fiú vonult fel ebben a kategóriában az első helyezésért. A szervezők gondoskodtak arról, hogy egyikük se távozzon a színpadról ajándék nélkül. A második kategória szépei már komoly szurkolótábort is maguk mellett tudhattak.

A Vármegye szépe vetélkedő közben Csalló Gábor főszervező, Szabó Miklós, Mosonmagyaróvár polgármestere és a testvérvárosok vezetői is köszöntötték a fesztivál résztvevőit. A rendezvény főszervezője kifejtette: igyekeztek úgy összeállítani a programot, hogy minél több zenei stílus képviselőjének fellépési lehetőséget adjanak. Így Zalatnay Sarolta, Oláh Ibolya pénteki koncertje mellett szombaton Török Ádám, Marót Viki szórakoztat.

A Vármegye szépe legfiatalabbjai. Tizennyolc csinos lány és egy bátor fiú kelt versenyre.
A Vármegye szépe legfiatalabbjai. Tizennyolc csinos lány és egy bátor fiú kelt versenyre.

Vasárnap a fesztivál a magyar dal napja rendezvénynek is helyet ad.

Délelőtt 10 órától kezdődnek a gyerekprogramok, a kertészeti kiállítás és vásár, valamint a borfalu és a kirakodóvásár – kézművesek portékáival – is ekkor nyit, de az íjászkodást is ki lehet próbálni. Ugyanekkor kezdődik az egész napos versengés a ˝Vármegye hangja˝ díjért. Délután 4 órától a Theatrum Ad Flexum társulat, délután 5 órától Kátay Zoltán énekmondó műsora tekinthető meg. A Jobbára Ártalmatlan Country Zenekar fellépése után Máté Péter-emlékkoncertet ad a Főnix együttes, az énekes volt zenekara. Este fél 9-től kezdődik a Piramis Plusz együttes élő koncertje. A fesztiválzárón Csalló Gábor és dr. Nagy István alpolgármester szól az egybegyűltekhez, majd Bicsek szórakoztat zenével.

Olvasóink írták

 • 7. enekmondo 2010. november 15. 17:53
  „Kedves "zolizozo"

  1./Nagy Adrián "fellépő ruháját" nem azért "kritizáltam",mert másba nem tudtam belekötni.Néhány évtizedes előadói gyakorlatom (talán ezért is kértek fel zsűritagnak...) alapján mertem megemlíteni,hogy fellépésre nem az utcai ruhánkat használjuk.
  2./Egy 13 éves srác lelkesedését nem szívesen törném le negatív kritikával (még akkor sem,ha az általa képviselt műfaj nem tartozik a kedvenceim közé).
  3./Minden reggel belenézek a tükörbe,és látom,hogyan nézek ki.Látom,hogy a rákkal való több éves hadakozásból eddig még én kerültem ki győztesen.Látom,hogy 56 éves vagyok.Látom,hogy pihennem is kéne...(de nem tudok).
  ÉS MÉGSEM TEGEZEK LE ISMERETLENEKET!”
 • 6. spl 2010. szeptember 17. 14:32
  „Kedves akela4!

  1. Commentedben pontosan 21 helyesírási illetve elírási hiba van. A kultúrát ebben is mérik.
  2. Minden faház mellett volt minimum egy, de inkább kettő kuka vagy szemetes. Ugyan ez volt a helyzet a vendéglátó helyek esetében is. Az, hogy nem voltál képes a szemeteddel 5 métert gyalogolni, az Téged minősít, nem a rendezőket.
  3.Ha hátul elviselted a bömbölést, akkor még hátrébb lehet, hogy élvezted volna is!

  Minek mész Te ilyen helyre egyáltalán?

  Kedves Mindenki!

  Lehet a zsűri munkáját kritizálni, kifogásolni, de én úgy gondolom, hogy az eredménytől függetlenül ez a jelentkezők számára egy nagyon fontos lehetőség és megmérettetés volt. Az eredménynek szerintem másodlagosnak kellene lennie, hisz a "nagy" színpadon való fellépési lehetőség, valódi "verseny", lámpaláz stb. mind olyan tapasztalások, melyek a későbbiekben sokkal többet hozhatnak a konyhára mint egy adott helyezés. Ugyanakkor abban mindenkivel egyetértek, hogy a zsűri nem mindig azt és úgy mondta el, amit és ahogy kellett volna.”
 • 5. Laborc 2010. szeptember 17. 13:28
  „Én a Vármegye hangja zsűrijét illetném kritikával. A délelőtt éneklőknek szinte semmit nem mondtak. Legalábbis, amivel kezdhetnének valamit. "Ez egy nagyon nehéz dal." "Háát, ez az a műfaj, a musical, amit igazán nem tudunk értékelni" és az ehhez hasonló semmitérő értékelések. Szerintem, a legtöbben azért is mentek énekelni, hogy kapjanak egy valós értékelést hangjukról és útbaigazítást a továbbiakra. EHHEZ KÉPEST, VOLT, AKINEK EGY SZÓT SEM MONDOTT A ZSŰRI!! A Vármgye hangja oldalról idézek: "Döntő: Nyílt pontozás alapján zajlik, a zsűri bírálatokban, tanácsokban is részesíti a versenyzőket. " Forrás: http://www.varmegyehangja.hu/reszletek.html
  Az már csak hab volt a tortán, hogy a főszervező úr vasárnap délután, finoman szólva is szépen állt a lábán.”
 • 4. akela4 2010. szeptember 16. 09:34
  „Kár, hogy a hozzászólásokhoz nem lehet fotót mellékelni!
  Halyesbítek: nem 5 méterenként, hanem egmás mellett álltak a kukák, mármint a hozzád hasonlók, Bettykee!”
 • 3. Beettykee 2010. szeptember 15. 20:35
  „Sziasztok!
  Nem tudom, hogy mivel nem vagytok megelégedve, én is ott voltam, én is elviseltem a kritikát, nem panaszkodtam, ti meg tényleg a hangosításon és a kukákon vagytok fennakadva?:-O 1.Minden 5 méteren volt kuka, 2. ha meg nem lett volna elég hangos a zene, akkor az a baj, szóval sztem nem ilyen pitiáner ügyekbe kéne beleveszni, amiből amúgy is ti jöttök ki rosszul!
  A 13 éves kisfiúról meg annyit, hogy tényleg rohadt szép hangja van és különleges, hogy nem elég hogy fiatal és szép a hangja, hanem ráadásul fiú is és nem sok olyan fiatal kis srác van aki a focipálya helyett énekpróbákra megy!!!!DE a döntőben előadott produkciója után és alatt azt hittem, hogy valami hasonló kinézetű gyerek áll a színpadon, hisz a hangja ott már nem volt az igazi néhol hamis volt kedv nélkül énekelt és egyéb ilyen dolgok!!!!Aki ki lehet akadva az nem más mint az Arany Eszter, hiszen a kis kölyök helyén neki kellett volna állnia 10000X jobb volt mind két száma! Azzal kapcsolatos felháborodás viszont, hogy a fiú ruhájába kötöttek bele az jogos, de mit is vártunk...:/ tudtuk, hogy nem éppen a legkedvesebb zsűritag volt!
  Ami volt az elmúlt én amondó vagyok, szóval sztem egy nagyon kellemes napot tölthettünk el ott a várnál és sok élményt és tapasztalatot is szerezhettünk! Üres kézzel mentem haza ám mégis úgy éreztem, hogy nagyon sokat kaptam. Ennyit akartam, gondolkodjatok el azokon amiket leírtam és ne mindenben a rosszat keressétek! Köszönöm hogy leírhattam!
  Sziasztok!”
 • 2. zolizozo 2010. szeptember 14. 18:54
  „Berágtam, mert kritizálta Nagy Adriánt, Kátai Zoltán! Másba nem tudott belekötni,csak a ruhájába! Hát igen ez van,amikor valaki 13 évesen gyönyörűen énekel! Nem tudom: Frakkba kellett volna fellépni? Az,hogy Te hogy nézel ki az nem számít,pedig belenézhetnél a tükörbe!!! Egyébként Adriánnak kellett volna nyerni,így lett volna igazságos!!!!!”
 • 1. akela4 2010. szeptember 14. 10:00
  „Bementünk a városba a nagy csinnatadrára!
  Bár ne tettem volna!
  Hogy miért:
  Kátai Zoltán Énekmondó fellépése alatt érkeztünk a helyszinre a tájékozódás után, mert ugye nem a legszencsésebb két szinpadot járatni!
  Meg is találtuk a várárok Sóház felőli végében a másik szinpadot és a hangerő miatt csak a szinpad bal oldalán, a harmadik asztalnál tudtam elviselni a bömbölést!
  A jobbára Ártalmatlan Country Zenekar fellépésére még jócskán rátettek a hangerőre, úgy, hogy szinte belefájdúlt a fejűnk és az első számnál pánikszerűen menekűltűnk!
  Megjegyzem, nem csak mi döntöttűnk így, hanem jópáran!
  Emberek a kúltúrát nem decibelben mérik könyörgöm!
  Ha már így adódott, legalább körűlnéztünk és a Dunakiliti Sári Csárde szolíd áraival barátkozva kértűnk egy Borsodit.
  Aztán ha már itt jártúnk, megkóstoltuk a sajtokat és az elmaradhatatlan pattogatott kukoricát is.
  Úgyhogy találkoztúnk közbe a szétszórt szalmakupac mellett nyugodtan bagózó egyénnel, de az üres papírtálcának és zacskónak a Lúcsonyi alvégig nem találtúnk szemetest!
  A szevezőknek egy kettes alá részünkről egy kis jóindulattal!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szigetköz ízei, Vármegye borai

Mosonmagyaróvár - A Szigetköz ízei, Vármegye borai fesztivál szombati programja a várudvaron… Tovább olvasom