Kisalföld logö

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 11°C | 21°C Még több cikk.

A macskakeresőtől a szirénázó tyúkólig

Kistérség - Szirénázó tyúkól, ismeretlen zebrafestő, baseballütő „marhák ellen", kamionnal ellopott malomkövek, pornóoldalon szereplő képviselő, „macskát kereső" tolvaj – humorban idén sem volt hiány a mosonmagyaróvári térségben, még ha az néha kesernyés is.
Rendhagyó évértékelőnkben azokat a lapunkban megjelent történeteket vesszük sorra, melyek szerkesztőségünkben a legtöbb derültséget keltették a 2007-es esztendő folyamán.

Meggyötört Mikulás: A kisebbségi ünnepélyen nehezen állta a gyerekek rohamát.


Robbantás meg a heves dán

Az első ilyen egy egész robbantássorozat volt – emberi áldozatok nélkül. A város még pirotechnikusokat is bevetett a Frankel-lakótelepet megszálló galambok ellen, sőt, vadászok is várták őket csőre töltve a határban. A műtét sikerült, a beteg meghalt: a galambok visszatértek.

A rendőrségnek sem volt könnyű éve, gondoljunk csak – példának okáért – arra a (februárban) fogorvoshoz érkező dánra, aki fejbe rúgta egyiküket, miután inzultálta a recepcióst, s nekiment autójával a kapunak.

Az év legviccesebb közgyűlése az MTE 1904-é volt: már-már úgy tűnt, hirdetésfelvételünkre kell bekopogtatnia valakinek a klubtól, s „Elnök kerestetik" jeligével feladni egy felhívást. Hat felkérés és hat visszautasítás után elnök végül lett, csapat viszont azóta sem.

Szigetköz áldatlan állapotait mutatja, hogy még egy osztrák autóval közlekedő orosz diplomata is engedély nélkül horgászhatott a Dunán. Sőt, egy kesernyés történet is idekívánkozik: az egyik horgászegyesület elnökének még a csónakmotorját is ellopták.

Az év legviccesebb magyarázata azé a tolvajé volt, aki Jánossomorján a kirámolt házból kifelé jövet összetalálkozott a tulajdonossal. Négykézlábra vágta magát, s azt hazudta: macskát keres – a rendőrség pedig azóta őt.

Talán Mulder ügynök fantáziáját is megmozgatta volna egy mosonszentmiklósi gyalogátkelőhely: azt ugyanis senki sem tudta, hogy ki festette az önkormányzat elé. A januárban hivatalba lépett településvezető számára is rejtély volt az ügy: állítása szerint beiktatásakor „az már ott volt". A közútkezelő mindenesetre feljelentést tett, keresik a zebrafestőt.

Nova Rock: Az élelmes sógorok talicskával tolták be szálláshelyükre az olcsóbb italokat.

Fúrógép és baseballütő

„Nem azért költöztem panellakásba, hogy füvet nyírjak" – panaszkodott kollégám, miután Mosonmagyaróvár erre kötelezte a városközpontiakat. A szerkesztőségben emiatt csak az ő arcára fagyott a mosoly, igaz, a fűnyírót azóta is – helyette – a közös képviselője tolja.

Élelmesnek tartják a magyart, főleg ha spórolásról van szó: a júniusi nickelsdorfi Nova Rock fesztiválon rájöhettünk, hogy a sógorok sem kevésbé azok. Zsúrkocsikon tolták be – a szántóföldön át – rekeszszámra a söröket a „sátorvárosba", mivel a színpadok előtt aranyárért kínálták a hűsítő nedűt.

Fesztivál után jöjjön egy háromszög: mégpedig a Bermuda. A balhézásokról elhíresült – három kocsma által körülölelt – magyaróvári közterületen egy suhancnál baseballütőt találtak júliusban a rendőrök, rajta „Marhák ellen" felirattal. Azzal védekezett, hogy az éjszaka közepén baseballozni volt...

Egy egyedülálló mosonmagyaróvári felmérés szerint fúrás-faragás közben könnyebben megindul a szülés: legalábbis ezt tapasztalták a Karolina Kórházban. A szülészet rekonstrukciójának első napján tíz gyerek jött világra, folyamatosan dőltek meg a helyi statisztikák.

Az év legnehezebb tárgyát annak az osztráknak sikerült ellopnia Dunakilitiről, aki a szövetkezettől bérelt gépeket használva egy ottani ház udvaráról malomkövekkel pakolta meg kamionját. Információink szerint a tolvaj idén Fekete Lászlót hívná ki egy erősember-versenyre.
„Az év dumája" elismerés Csebi Pogány Alajost, a különc milliárdost illeti idén, aki a Dunakilitiért-díjat átvéve ünnepi beszédét úgy kezdte: „Valamit valamiért".

A „legdurvább sarc" beszedése a szerzői jogvédőket illeti: a halászi jegyzőtől tudtuk meg, hogy az esküvőkön elhangzó nászindulók, dalok és versek után is jogdíjat kértek tőle.

Az egyik mosonmagyaróvári bankban is pénzt keresnek: 64 milliót, mely az egyik bérlő szerint innen tűnt el. Egy széfet ugyanis több bérlőnek adtak ki: újságíró kollégáink azóta közös trezort szeretnének kivenni Demján Sándorral.

Az ősz beköszöntével a világ legszebbje lett egy mosonmagyaróvári: Hecc, a tacskó. „Alomtársáról" kollégám is tudna mesélni, őt ugyanis megkóstolta a harcias eb: vérző sípcsontja bánta a Heccről szóló tudósítást.

Sportügyek: A fiatalok lelkesedése az MTE felnőttjeire is átragadhatna.

„Munkában a képviselő"

Míg a novemberi nyuszis magazin címlapján Nagy Éva, a börtönviselt Rábaköz szépe pózolt, addig Mosonmagyaróváron egy pornóbotrány okozott izgalmakat. „Munkában a képviselő" címmel lázas gyorsasággal e-mailben terjedtek az internetről letöltött képek az érintett helyi városatyáról.

Máriakálnokot azonban ennél nagyobb horderejű ügy tartotta izgalomban: a nagybolt környéki lakók szirénázó tyúkólról tettek bejelentést a közigazgatási hivatalban. Ott – „a szabál az szabál" – eljárásra kötelezték a helyi önkormányzatot, ahol néhány hónapig izzadtak az akták felett, majd rutinosan átpasszolták azt Halászira. A „gyanús" tojóházban azonban csak hallgatag pulykákat találtak, szirénát sehol. Tényleg: miért is szirénázna egy tyúkól?

Az utolsó poén decemberre esett, a cigány kisebbségi önkormányzat Mikulás-estjére. Már az sem volt megszokott, hogy a mintegy kétszáz meghívotthoz két(!) Mikulás érkezett, egyikük ráadásul sportcipőben. Néhány percig sikerült is nekik éneklésre bírni a legkisebbeket, ám az ajándékosztás hírére már kisebbek-nagyobbak, sőt, a felnőttek is színpadon teremtek: még a kisebbségi alelnököt is segítségül kellett hívni a „rendteremtéshez".

E sztorik tették színesebbé a „számítógép-kalapálással" eltöltött több mint háromszáz munkanapunkat, s mi csak ismételni tudjuk a „reklámzabálós" szlogent történeteink minden szereplőjének: „Köszönjük, Emese".

Olvasóink írták

  • 1. Zsolt 2008. január 01. 05:00
    „Az MTE s felnőt focisták igyekezni fognak igérem .
    MTE -ről írt riport-hoz talán MTE s képek illenének.
    Ha csak nem ez a parancs.......”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hideg van a festéshez

Mosonmagyaróvár - A Károly, Erkel, illetve Kiserdő utcák kereszteződésében nemrégiben körforgalom… Tovább olvasom