Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

A lógós a diákokat iskolába vitték a rendőrök Mosonmagyaróváron

A csellengőket a karácsonyi forgatagban igazoltatták a rendőrök.
A mosonmagyaróvári járőrök a csellengő diákokat visszakísérték az iskolai tanórára.

Mosonmagyaróváron a Magyar utcában figyeltek fel a rendőrök a három fiatalkorú tanulóra december 19-én 10 óra 50 perckor. A 15 és 16 éves tinédzsereket igazoltatták, majd kérdőre vonták őket, hogy tanítási időben mit csinálnak a városban. A három fiú a járőröknek azt mondta, hogy az egyik mosonmagyaróvári középiskola diákjai és óraadó tanáruk engedte el őket vásárolni.

A járőrök a tanulókat visszakísérték az iskolába, ahol az igazgató-helyettes visszaigazolta, hogy a három fiú intézményük tanulója, akik engedély nélkül hagyták el az iskola épületét.

A rendőrségről szóló törvény 2013. január 1-jén hatályba lépett egyik módosító rendelkezése értelmében a rendőr azt a 14. életévét be nem töltött tanulót, aki nagykorú kísérete nélkül, vagy hivatalos igazolás nélkül marad távol tanítási napon a tanítási órától vagy az iskola által szervezett kötelező foglalkozástól, - a nevelési-oktatási intézménnyel történt előzetes egyeztetést követően – a nevelési-oktatási intézmény vezetőjéhez kísérheti.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szaúd-Arábiában és Kínában is ott lehet az Aqua vize

A számos változás és új követelmények ellenére is biztonságos az Aqua kft. hosszú távú működése, a napokban kapta meg az elkövetkezendő évtizedekre szóló működési engedélyét. Tovább olvasom