Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

A ló tisztelete a legfontosabb

Harmadik alkalommal lesz fogathajtó verseny Lébényben. A szeptember 24-i, szombati eseményt a Lébényi Lovasok Lébényért Egyesület lelkes csapata szervezi.

Szabó Tibor elnök a Kisalföldnek elmondta: a civil szervezetet tavaly decemberben jegyezték be, nem hivatalosan azonban már két éve működnek. „Egy másik településen rendezett fogathajtás kedvezőtlen tapasztalatai nyomán döntöttünk úgy, hogy összeállunk, és csinálunk egy olyat, amivel mindenki – állat, lovas, néző – elégedett. A mi szemünkben rendkívül fontos a ló tisztelete" – idézte fel az alapítás célját.

Az egyesületnek jelenleg 13 tagja van, de legalább harminc-negyvenre tehető azok száma, akik segítenek, ha szükség van rá. A jövő szombati program biztosan ilyen lesz, tavaly ugyanis mintegy háromezren látogattak ki rá, s mintegy száz ló vett részt a megmérettetésen. A szervezők igyekeznek minden évben javítani valamit a rendezvény színvonalán, s elsősorban a látványosságra törekednek. Idén például még több lesz a virág a sajtos-réti helyszínen, az egyik akadálynak pedig hidat építenek. Rendszerint ugyancsak sok érdeklődőt vonzanak az ételek, de pálinkafőzés is lesz, helyben kóstolással egybekötve.

Az egyesület tevékenysége nem merül ki a verseny megszervezésében. Szabó Tibor elmondása szerint szívesen közreműködnek az iskola és az óvoda programjaiban, idén pedig szemetet is szedtek a faluban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mosonban egy irányban és csak engedéllyel

Októbertől csak engedéllyel lehet majd autóval behajtani a felújított Erzsébet térre. Tovább olvasom