Kisalföld logö

2017. 01. 21. szombat - Ágnes -9°C | 1°C Még több cikk.

A levéli GYÖK látta vendégül az államtitkár-helyettest

A feladat egy szekciómunka játékos része volt, melyet a Települési Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzatok XIII. Országos Találkozóján kellett megoldaniuk a résztvevő tanulóknak.
A levéli Gyermekönkormányzat tagjai március első hétvégéjén részt vettek a Települési Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzatok XIII. Országos Találkozóján, melynek szervezési jogát Kalocsa pályázaton nyerte el.

A találkozón az ország huszonöt településéről, valamint a felvidéki Hidaskürt városából érkeztek tanulók hogy ismerkedjenek egymással, illetve diákönkormányzati munkájukat mutassák be. A háromnapos programsorozat alatt a közel százharminc részvevőnek lehetősége nyílt jobban megismerni Kalocsa nevezetességeit, barátságokat kötni és tapasztalatokat cserélni.

A találkozó résztvevői
A találkozó résztvevői


Témája a „Települési gyermek és ifjúsági önkormányzatok és a külkapcsolatok" nevet kapta, azaz a résztvevők előadások és gyakorlati feladatok segítségével tanulhattak a külkapcsolatokról.

A találkozó előadásain Magyarország külpolitikai stratégiájával ismerkedhettek, hallhattak a fiataloknak szóló nemzetközi lehetőségekről, valamint a szombati szekciómunkák során a gyakorlatban is kipróbálhatták tudásukat. A különböző szekciók gyakorlati feladatai között szerepelt például egy ifjúsági csere lebonyolítása, sajtótájékoztató megszervezése és lebonyolítása, valamint az államtitkár helyettes vendégül látása Kalocsán.

A levéli csapat
A levéli csapat


A Gyermek-és Ifjúsági Önkormányzati Társaság vasárnapi Küldöttközgyűlésén tagjának választotta a levéli GYÖK elnökét, Kovács Tamást, így a levéli GYÖK tagjai közvetve részt vehetnek az országos munkában is.

Olvasóink írták

  • 1. SiLa 2012. március 13. 19:45
    „Szívből gratulálok a levéli GYÖK minden tagjának.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Életét vesztette egy 34 éves férfi quadozás közben Mosonmagyaróváron - fotók

A kisalfold.hu információi szerint egy 34 éves felborult quadjával a Lajta-töltésnél és a helyszínen… Tovább olvasom