Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

A lengyeleket is célba vették

A Szigetközzel lehet Mosonmagyaróvárt „eladni", a turizmus a város számára kitörési pont – hangoztatta dr. Pető Péter mosonmagyaróvári idegenforgalmi tanácsnok.
Dr. Pető Péter idegenforgalmi tanácsnok osztotta meg a Széchenyi Társasköri Beszélgetések sorozat hallgatóságával az önkormányzat turizmussal kapcsolatos elképzeléseit nemrég a Cselley-házban. Visszacsatolt a korábbi előadó, Csiszár Péter által hangoztatottakhoz, mondván, Mosonmagyaróvárt a Szigetközzel lehet eladni.

A Lajta-parti városban hiányoznak a nagy szállodák. A legnagyobb hotel is 45 szobás, így nincs a településen konferenciaturizmus. Az idegenforgalmiadó-bevétel 25 millió forint. Az önkormányzat már tárgyal beruházókkal egy gyógy- vagy egy wellness-szálló megépítéséről.
– Fürdővárosnak valljuk magunkat, ám ez a kép hamis – mondta dr. Pető Péter. Az egyetem tulajdonában lévő, „nem látogatható kategóriába tartozó" vár jelenthetné az egyik legnagyobb turisztikai vonzerőt. Ám jelenleg az együttműködés a kar és a város között nehézkes, várhatóan tavasztól lesz előrelépés.

A tanácsnok szerint gond az is, hogy kevés a turisztikai szakember. – A turizmus lehet a város számára a kitörési pont – véli az előadó, aki szerint a Futura ebben egy fontos lépés.

– Szerencsétlen helyzet, hogy rendezvényeinket a legutóbbi két évig helyi rendezvényként kezeltük. Most a makettkiállítás az egyedüli program, amely a szállodákat megtölti vendéggel. A Voluta vízi karnevállal tudunk még látogatókat megfogni. Jó döntésnek bizonyult a Tourinform-iroda Magyar utcába való költöztetése. A cél az lenne, hogy ne csak átutazó, egynapos turisták jöjjenek hozzánk – fogalmazott a tanácsnok. – A turista ott érzi jól magát, ahol a helyiek is jól érzik magukat. Elfelejtettünk büszkék lenni arra, hogy mosonmagyaróváriak vagyunk, ezen is változtatni kell, hogy szerethetővé váljon a város – hangoztatta dr. Pető Péter, aki szerint húsz éve téma, hogy nincs Mosonmagyaróvárnak városmarketingje.

A Futura augusztus 17-én nyitja ki kapuit a látogatók előtt. – Mindent meg kell tennünk a sikeréért – szögezte le az előadó. Elmondta, mivel két nemzetközi kerékpárút találkozik a várnál hamarosan, s a Malom-ági Lajta körbeevezhető lesz, külföldi turistákra is számít a város. A csehek mellett már a lengyeleket is megcélozták. – Bízunk benne, hogy lesz értelme Mosonmagyaróváron éttermet nyitni, szállodát bővíteni – tette hozzá dr. Pető Péter.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Moson Vármegye Iparosa Díj – immár hetedszer

Az elmúlt hét végén adták át immár hetedik alkalommal a Moson Vármegye Iparosa Díjat. Tovább olvasom