Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 14°C | 24°C Még több cikk.

A lakók többsége átíratta a papírjait

Mosonmagyaróvár - A Károly utca lakóinak hetven százaléka élt a lehetőséggel, és soron kívül átíratta okmányait az utcanévváltozás miatt. A képviselő-testület várhatóan ősszel dönt majd a további közterület-átnevezésekről.
Az elmúlt két hétvégén írathatták át okmányaikat soron kívül a mosonmagyaróvári Károly utcában lakók az utcanévváltozás miatt.

Amint arról lapunkban korábban már többször beszámoltunk, a mosonmagyaróvári önkormányzat képviselő-testülete még múlt évben bízott meg egy munkacsoportot azzal, hogy vizsgálják felül a város közterületeinek elnevezését. A bizottság összesen tizennégy utca átnevezésére tett javaslatot. A képviselők ennek alapján májusban határoztak első körben három utca átkereszteléséről. A Marx Károly utcát Károly utcára, a Kállai Éva utcát Szekeres Richárd utcára, a Frankel Leó utcát pedig Gulyás Lajos utcára nevezték át. A Marx Károly utcában 1069, a Frankel Leó utcában 49, míg a Kállai Éva utcában 412 lakót érintett a változás. A városvezetés azt ígérte: az érintett lakóknak a lehető legkevesebb kellemetlenséggel jár majd dokumentumaik átíratása, az okmányiroda soron kívül fogadja őket.

Az immár Károly utcában lakóknak a címváltozással kapcsolatban az okmányiroda ügyfélfogadási időn kívüli illetékmentes ügyintézést biztosított az elmúlt két hétvégén. A lehetőséggel élt a lakók többsége és elintézte a kényszerű átíratást.
A Károly utcaiak mintegy hetven százaléka ment el az okmányirodába az elmúlt két hétvégén – mondta el lapunknak Szabó Miklós polgármester. A soron kívüli ügyintézés – az okmányirodai dolgozók hatékony munkájának köszönhetően – viszonylag zökkenőmentesen zajlott, a lakóknak nem kellett sokat várniuk az átíratásra. Az érintettek kellő türelemmel viselték ezt a számukra kényszerű ügyintézést. Azoknak, akik most nem intézték el az átíratást, az okmányiroda már nem tud soronkívüliséget biztosítani. Ők a rendes ügyfélfogadási időben intézhetik ezt el, természetesen díjmentesen. A közműszolgáltatóknál az érintetteknek nem kell bejelenteniük a változást, mivel az önkormányzat ezt minden átnevezett utca esetében megtette.

Azokkal szemben, akik nem íratták át okmányaikat, a polgármesteri hivatal nem tud és nem is kíván szankciókkal élni, ám a legközelebbi választásoknál vagy bármiféle hatósági ügy intézésénél ez problémát jelenthet.

A polgármester elmondta: az utcanévtáblák cseréjét várhatóan ősszel kezdik majd meg. Az új táblák mellett a régi elnevezéseket meghagyják még egy ideig.

Méhes Ákos

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Várjátékok fáklyás felvonulással

Mosonmagyaróvár - A hétvégén megelevenedett a középkor a mosonmagyaróvári Várkertben: az arra… Tovább olvasom