Kisalföld logö

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 27°C Még több cikk.

A lakók fele kérte a lombos fák kivágását

Mosonmagyaróvár - Felháborodott olvasók keresték meg szerkesztőségünket, miután az Erkel utcában a panelházak között kivágták az összes lombos fát.

A környékbeli lakók szerint a fák szépek voltak, egészen a harmadik emeletig az ablakokat tavasztól őszig kellemesen árnyékolták. Mint mondják, a lakók nagy részének jól felfogott érdeke volt a fák léte, csupán a földszinten élők közül panaszkodtak néhányan arra, hogy a fák túlságosan árnyékolnak.

A növényeket a Városüzemeltető Kft. a polgármesteri hivatal megbízásából vágta ki. Németh Andrea, a városháza illetékese portálunk érdeklődésére elmondta: a társasház közös képviselője – a lakók beleegyezésével – kérte az önkormányzatnál a fák kivágását. A növények ugyanis már rossz állapotban voltak, ágaik nagyon rálógtak az ablakokra és a szomszédos bolt tetejére. Hozzátette: a körzet önkormányzati képviselője egyúttal vállalta, hogy a tavasz folyamán képviselői kerete terhére elvégezteti ott a parkosítást, s fák telepítését.

Olvasóink írták

 • 11. Griffin 2010. március 16. 17:06
  „a változás elkezdődött, itt állunk a kapujában! hát nem tetszik a vezír beszédeit hallgatni? ejnye, pedig ott már lehangzott: változás van, lesz...tán még a fákat is visszaültetik (bár ez nem volt benne a neszédben, de a svéd nyugdíjrendszer sem, de talán eljő mindkettő...)”
 • 10. Diákcsemege 2010. március 16. 15:47
  „Bárcsak a városon indokolatlanul átdübörgő (nehéztehergépkocsi) tranzitforgalmat is ilyen frappánsan tilaná ki (MI) Városunk önkormányzata!
  Sajnos ezen a ponton kissé "langyos" az aktivitás!!

  Várható valami változás, vagy egyre lakhatatlanabbá válik a város?”
 • 9. hovatovabb 2010. március 15. 21:27
  „8 szívesen viheti a "sportcsarnokot" saját kertje végébe.
  De hát a "Halászi lakótelepieknek " se kell. Vagy ha igen akkor dunapart a helye.”
 • 8. cseri83 2010. március 15. 18:43
  „Sportcsarnok nem kell, hanem park!!! De a parkba ne legyen lombos fa, ne legyen fű, ne legyen játszótér, ne legyenek kutyák, ne legyenek bicikliző fiatalok, ne legyenek játszadozó gyerekek!!! "Kedves" városiak minek nektek park? Nektek soha semmi nem jó.”
 • 7. pancser 2010. március 13. 21:23
  „Sivár lélekhez sivár beton jár!”
 • 6. Janos111 2010. március 13. 19:58
  „Akiknek a fak vagy novenyek utban vannak, sivar lelkuek lehetnek. Jobb a csupasz beton?”
 • 5. RickCartman 2010. március 13. 16:59
  „a körzet önkormányzati képviselője egyúttal vállalta, hogy a tavasz folyamán képviselői kerete terhére elvégezteti ott a parkosítást, s fák telepítését.
  Ott lakó, érintett ismerőseim nevében szeretném kérni az említett önkormányzati képviselő nevét, hogy számon lehessen rajta kérni ígéretét! Nos, kiről is van szó?”
 • 4. pancser 2010. március 13. 13:58
  „Egy lakóközösségben a leghangosabbak szava a döntő. Viszont egy park esetében, a park dolgait a szakemberekre kell bízni. Egyébiránt a fautálókat nem nagyon szeretem. Sajnálom a fákat, nem szabadna szére-szóra nekiesni annak a fának amely több évtizedig nő. Amúgy hogyan lettek volna a fák öregek, azok max. 40 évesek lehetnek. Akinek a fa a baja, az az igazi panelproli, szellemi értelemben.”
 • 3. rezi 2010. március 13. 13:49
  „Pzoli!

  Osztom a véleményedet!!!!!!!! 100%-ban igazad van!!!
  Meg kell fogni a szerszámot és az ablakon kikönyökölés helyett be lehet segíteni a rendrakásban.Ugyanis a panelok közé csak a lakók járnak,nem a város lakói.Senki nem kivánkozik abba a koszfészekbe.
  Azért sírnak ha 1-2 százezret kell fizetni a szigetelésért,de hogy másnak ez 1-2 millióba kerül.......
  Tudjuk az magán kertesház!! Hallottuk ezerszer,de azt sem a szél rakta oda.....”
 • 2. Pzoli 2010. március 13. 13:30
  „Most a fák voltak a gondok legközelebb meg az hogy nincs árnyék .Túl sok a panelosok ideje ideje ,hogy baromságokkal foglalkozannak.Az senkit nem zavar,hogy mekkora szarkupac van a panelok között?Nincs egy egy normális park sem semi.De majd ezt is megkell oldani mint a panel szigetelést ,,nem panel program hanem park program .”
 • 1. reggin 2010. március 13. 11:41
  „Erkel utcán a fák tűnnek el a Flesch Károly út i lakótelepről a játszótér tűnt el ! azért néha elég kemény hogy sok idősebb embert zavar ha gyerekek játszótéren játszanak és kitudja , hogy valamikor nem e az ő gyereke játszott azon a részen ! meg majd csodálkoznak ha esetleg rongálás is lesz a lépcsőházak környékén pl 1 lépcsőház ajtaja és mellette levő játékbolt kirakata közt valami okos fel írta krétával , hogy "LOL" pedig le van szépen szigetelve és színezve a ház tömb ! Barbárság ami itt megy sajnos :S”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hagyományos gergelyjárás Darnózselin

Darnózselin a hagyományos gergelyjárás keretében a negyedik osztályosok ismét átvezették a leendő… Tovább olvasom