Kisalföld logö

2017. 06. 27. kedd - László 19°C | 30°C Még több cikk.

A Lajtába lőtte magát a vállalkozó

Egy városszerte ismert vállalkozó lőtte fejbe magát vasárnap éjszaka Mosonmagyaróváron a Lajta partján. A férfi holttestét mintegy háromszáz méterre a tragédia helyszínétől hétfő délelőtt emelték ki a vízből a tűzoltók.
Bejelentés érkezett hétfőn reggel a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságra. Eszerint a járókelők egy lőfegyvert találtak a Tímár utca mögötti Lajta-ág partján. A kiérkező rendőrségi helyszínelők az amerikai gyártmányú, forgótáras Smith & Wesson típusú pisztolyt megvizsgálták és kiderült, hogy a tárban lévő hat lőszerből egyet elhasználtak. A revolveren vérnyomokat is találtak.

Nem sokkal később a kapitányság ügyeletére még egy bejelentés érkezett: a Lajta-ág Kórház utca mögötti szakaszán egy csónakkal arra haladó horgász egy holttestet fedezett fel a vízben az ágak közt fennakadva. A kivonuló mosonmagyaróvári tűzoltók hosszas munkával kiemelték a férfi testét a folyóból. A helyszíni szemle megállapította, hogy a helybeli 47 éves Ő. Ákos az áldozat.

A vizsgálat adatai alapján a vállalkozó előző éjszaka a Tímár utca mögötti partszakasznál, a Lajta-híd mellett fejbe lőtte magát. A pisztoly a parton maradt, a férfi pedig a vízbe esett és mintegy háromszáz métert vitte az ár. Itt az ágakban fennakadt és végül így találtak rá.
A helyszíni szemle során az idegenkezűséget kizárták és a rendőrség államigazgatási eljárás keretében vizsgálja a tragikus haláleset körülményeit.

Az eddigi adatok alapján a családapa engedély nélkül tartotta a fegyverét és a tragédia előtt búcsúlevelet hagyott hátra.

A baleseteket túlélte

Ő. Ákos tavaly június 16-án könnyű sérülésekkel élte túl azt a balesetet, amikor Rajka felől Mosonmagyaróvár felé tartva a Lóvári-erdőnél BMW-je az útról kisodródott, majd felborult. Harminchárom éves üzlettársa a helyszínen életét vesztette. Ezt megelőzően, 2001-ben Dunaalmás térségében szenvedett súlyos balesetet a vállalkozó.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem reménytelen az újrakezdés

Mosonmagyaróvár hajléktalanjai közül tavaly tíznél is többen tudtak visszatérni a rendezett… Tovább olvasom