Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

A Lajta partján is lesz Mediawave

Elsősorban a mosonmagyaróváriakat és a környékbelieket várják a Mediawave Lajta-parti rendezvényeire két különböző stílusban. A nemzetközi hírnevű fesztivál népzenei és blues workshopjainak, koncertjeinek a Flesch Károly Kulturális Központ mellett több színhely is otthont ad április 28-május 3. között.
– A Mediawave-nek mindig is itt lett volna a helye Mosonmagyar-
óváron, csak most érett meg a lehetőség a fesztiválhoz való csatlakozáshoz – állítja Csiszár Péter, a kulturális központ igazgatója.
Remélem, hogy a rendezvény helyi programjai segítségével hírül viszi az országba és akár a világba, hogy Mosonmagyaróvár nyitott és igényli a magas színvonalú kulturális attrakciókat.

Két egymástól elkülönülő zenei stílus jellemzi a mosonmagyaróvári programokat. Ferenczi György, a magyarországi blueszenei vonal egyik legjelentősebb képviselője vállalta a Blues Zenei Műhely vezetését. A zenei műhelyben nyolc helyi, négy győri és két budapesti zenész foglal helyet. A feladatuk, hogy e néhány nap leforgása alatt egy egyórás élő koncertet létrehozzanak, amit május 1-jén a Wittmann parkban mutatnak be este fél 9 órától. A próbák helyszíne a Gazdász Klub, ahová a belépés ingyenes és valamennyi próba nyitott, bárki megtekintheti azt.

A fergeteges hangulatról minden este más zenekar gondoskodik.
Hétfőn este 9 órától a FateRock Zenekar, kedden este 8 órától az Apnoe Zenekar és este 9 órától a Colombre Band koncertezik. Szerdán este 8 órától fellép a Jam Session Ferenczi Györggyel és ideiglenes bandájával. Május 1-jén éjszaka a Wittman parkban lesz a blues work-
shop bemutató műsora, 21 óra 30 perctől Ferenczi György és a RackaJam szórakoztat. A koncertek után búcsúestet rendeznek a Gazdász Klubban, ahol a Wakachuka együttes zenél.

A Népzenei Műhely próbáinak (melyek ugyancsak nyilvánosak és ingyenesek) helyszíne a Fehér Ló Közösségi Ház. Május 1-jén 10 órától és 15 órától kezdődnek, este 20 órától 24 óráig táncház és Mediawave-filmvetítés lesz. Május 2-án a próbák délelőtt 9–12 óráig tartanak, majd másnap a Flesch Károly Kulturális Központ színháztermében bemutatkozó műsorral lepik meg a közönséget este 7 órától. A csapat május 2-án Győrben szerepel a „nagy Mediawave"-en. Városunkat a Kislaptáros népzenekar, a Nagycsaládosok Kórusa és a Piarista Általános és Középiskola képviseli.

A részletes információkat a programokról Piller Katalin az 579-707-es vagy a 30/742-1652-es telefonszámokon nyújt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új csomópont rendőrlámpával

Mosonmagyaróvár - Megkezdték az új közlekedési csomópont kialakítását a Régi vámház térre tervezett… Tovább olvasom