Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

A kutyát a gazdája mellől lőtték le a kertben

A mosonmagyaróvári Reiner család hűséges kutyáját még vasárnap lőtte le valaki gazdája mellett az udvaron. A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság nyomozást folytat az ügyben.
Reiner Béla három évvel ezelőtt egy üzlet előtt lett figyelmes a néhány hónapos keverék farkaskutyára. Az eb odament hozzá, megnyalta a kezét, s kísérgette mindenhova. Egy vásárló azt tanácsolta neki: rúgjon bele egy jó nagyot, akkor nem fogja követni. Béla azonban állatbarát, így nem bánta, hogy hazáig kísérte a jószág. Az ebet végül befogadták s a Bobby nevet adták neki. Hamar a család kedvence lett a nagy testű állat: rendkívül barátságos és ragaszkodó volt, senkit sem bántott.
Múlt vasárnap ebéd után a férfi a szőlőjébe ment: az eb követte. Míg a lugasban tevékenykedett, azt vette észre, hogy Bobby eltűnt mellőle. Szólította, de nem rohant hozzá. A kerítés mellett találta meg, erősen vérzett egy golyó ütötte sebtől. Talán azért is nem észlelte rögtön, hogy mi történt, mert nincs teljesen rendben a hallása.

– A fürdőszobába vittük a kutyát, s próbáltam a kezemmel betapasztani a vérzés helyét – meséli Reiner Béla felesége. – Azonnal hívtuk az állatorvost, aki öt perc múlva ki is jött, ám már késő volt: a kutya kimúlt. Az orvos megállapította, hogy a szívébe fúródott lövedék végzett vele. Azt mondta: jól irányzott lövés volt.

„ Elképzelni sem tudom, mi visz rá egy embert arra, hogy megöljön egy állatot."

– Arra pedig még gondolni is rossz, mi lett volna, ha a tőle mindössze öt méterre álló férjemet találja el a tettes. Bobbyt az udvar hátsó részébe temettük el. Elmentünk ugyan a rendőrségre is, s ott felvették a jegyzőkönyvet. Ott azt mondták: a kutyából ki kellene operálni a golyót, és akkor is nagyon kevés esély lenne a tettes felderítésére. Ráadásul sokba is kerülne és hosszadalmas procedúrával járna, aminek nem láttuk értelmét. Sejtjük, hogy ki tehette, ám bizonyítékok nélkül megvádolni senkit sem akarunk – mondta Reiner Béláné.

Babos László, a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője elmondta: még nem zárult le a nyomozás az ügyben. Élő állat lelövése esetén rongálás vétsége jöhet számításba: ennél az esetnél meg kell állapítani a lelőtt kutya értékét is. Ha a tettesnek van is fegyvertartási engedélye, ez az eset mindenképp kimeríti a lőfegyverrel való visszaélés bűntettét is. A vizsgálat folyamatban van, ám az osztályvezető nem tudott felvilágosítást adni arról, hogy ehhez kell-e a kutyában maradt gyilkos golyó.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hajsza a dühöngő sofőr nyomában

Akciófilmbe illő autós üldözés borzolta a mosonmagyaróvári közlekedők kedélyeit kedden az 1-es főút… Tovább olvasom