Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

A kutyák felét már bejelentették

Aki eddig nem tette meg, még szeptember végéig bejelentheti kutyája adatait a polgármesteri hivatalban. Eddig mintegy ezerháromszáz ebet jelentettek be gazdáik. Háromezerre becsülik a városban tartott kutyák számát.
Összeírja a városi ebeket a polgármesteri hivatal. Erre az állatok védelméről és kíméletéről szóló törvény kötelezi a várost. Az összeírás júliusban kezdődött és szeptember végéig van még lehetőségük a gazdáknak a bejelentésre.

Eddig mintegy ezerháromszáz ebet jelentettek be gazdáik – tájékoztatta lapunkat Fehérné Bodó Mariann jegyző. A hivatalban egyébként közel háromezerre becsülik a városi kutyák számát. Ezt a korábbi adatbázisra és a mikrocsip-beültetésekre alapozzák. Az igazgatási osztály munkatársai folyamatosan dolgozzák fel a beérkezett adatlapokat.

A bejelentéshez szükséges adatlap beszerezhető a városháza portáján vagy letölthető a www.mosonmagyarovar.hu címen. Ez kitöltve és aláírva postai úton is eljuttatható (polgármesteri hivatal, igazgatási osztály, 9200 Mosonmagyaróvár, Fő út 11.), vagy személyesen a hivatal portáján leadható, illetve faxon a 96/211-764-es számon, e-mailben pedig az igazgatas@mosonmagyarovar.hu címre elküldhető. Fontos, hogy a bejelentést ebenként külön adatlapon kell beadni.

Merlin, a mopsz és Zseton, a yorkshire terrier adatait is várhatóan a héten elküldik gazdáik a hivatalba.
Merlin, a mopsz és Zseton, a yorkshire terrier adatait is várhatóan a héten elküldik gazdáik a hivatalba.

A hatályos rendelet szerint a négy hónaposnál idősebb ebek csak mikrocsippel (transzponderrel) megjelölve tarthatók. Akik elmulasztották ezt megvenni, az ebösszeírási adatlap kitöltése előtt még a 45 ezer forintos pénzbírság megfizetése nélkül eleget tehetnek ennek.

A tulajdonosok később is kötelesek az adatokban bekövetkezett változásokat, szaporulatot írásban bejelenteni.

Érdemes komolyan venni a felhívást, mivel az adatszolgáltatás elmulasztásának következménye 30 ezer forintos pénzbírság lehet.

A jegyző hangsúlyozta: az összeírást nem követi az „ebadó" bevezetése. Az önkormányzat továbbra sem tervezi az ebrendészeti hozzájárulás beszedését.

Információ
Bővebb információ a www.mosonmagyarovar.hu honlapon található, illetve telefonon (96/577-800) vagy személyesen az igazgatási osztály munkatársaitól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Élettel töltenék meg a művelődési házat

A múlt hétvégén adták át a 15 millió forintból megszépült Kossuth Lajos Művelődési Házat… Tovább olvasom