Kisalföld logö

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 0°C | 5°C Még több cikk.

A kupakokért őssejtet kaptak Kínában

Mosonszentmiklós–Kína - Tovább gyűjthetik a műanyag kupakokat azok a családok és közösségek, akik segíteni szeretnének a hétéves Molnár Leventének. A kisfiú beszédközpontja a születésekor elszenvedett oxigénhiányos állapot miatt sérült. Molnárék hat magyar családdal együtt nemrégiben tértek haza Kínából. Levi állapota lassan, de láthatóan javul.
Ötmillió forintba kerül az a kezelés, amelyről ma még az orvostudomány sem tudja biztosan: kinél miért hat, s kinél teljesen eredménytelen. Az őssejtbeültetésről van szó, amely sokaknak az utolsó reménysugár. A kisfiúról és családja erőfeszítéséről már korábban beszámoltunk. 

– A Metro-áruházlánctól kezdve az iskolákig, óvodákig nagyon sokan segítettek bennünket – mesélte Molnárné Anikó, aki családjával együtt minden létezőt megtett azért, hogy eljussanak a távoli klinikára. – Levente öt őssejtkezelést kapott, kettőt vénásan, hármat pedig gerincen keresztül. Az eredmény szerintem már most látványos: a fiunk beszéde érthetőbb, jobban kommunikál, leül a számítógép elé, úszógumival megtanult úszni.

Levente a kínai őssejtkezelés előtt képtelen volt megülni egy helyben, most első kérésre a gép elé ült és várta, hogy megjelenjen a játékprogram. Fotó: Harcsás Judit
Levente a kínai őssejtkezelés előtt képtelen volt megülni egy helyben, most első kérésre a gép elé ült és várta, hogy megjelenjen a játékprogram. Fotó: Harcsás Judit

Az orvosok félévnyi időt mondanak az őssejtek beépülésére, de Molnárné Anikó szerint már az eddig elért fejlődés miatt is megérte Kínáig menni s végigcsinálni a speciális kezelést. A műanyag kupakokat a jövőben is gyűjti a család. Eddig hét tonnát adtak le a műanyag-feldolgozóba, hetvenöt forintot kaptak kilójáért. Az udvaruk ma is tele van. Három tonna kupak fuvarra vár, s gyűjtik a további mennyiséget. Anikó elmegy az óvodákba, az iskolákba, mert szerencsére sokan a nyári mennyiséget most juttatják el az intézményekbe.

– Igaz a mondás, miszerint bajban ismerni meg az igazi barátot – mondja búcsúzóban az édesanya. – Fekete László hímző, a Fatime Hastánciskola, a város, a megye vezetése is támogatott, s tudom, gondolnak ránk. Az aggódás, Levente fejlődése ad erőt, hogy bírjam a megpróbáltatásokat. No és a többiek... Hatan különböző sérüléssel érkeztünk a klinikára, a javulás is éppígy különbözik. Sírva búcsúztunk egymástól, nincs nap, hogy telefonon ne beszélnénk. Hát ez az az erő, amivel csak a szülő bírja, hiszen a gyerekeinknek a lehető legjobbat szeretnénk.

Alapítvánnyal a kisfiú gyógyulásáért

A család két barát: Gunázer Eszter és Harasztovics Márta közreműködésével alapította meg a Molnár Levente Gyógyulásáért Alapítványt. A civil szervezet számlaszáma: MKB Bank 10300002-10374693-49020013, adószáma: 18986769-1-08. Az anyuka elérhetősége: 06-20/2559-220.


 A Flex Fitness is segít

Molnár Anikó jótékony akciója közben több segítőre is talált, így például a Flex Fitness tulajdonosára, aki egy nagy zsák műanyag kupakért vagy fém italosdobozért napijegyet ad cserébe. (Ezzel kapcsolatosan bővebb információval Győrben a Mészáros Lőrinc u. 12. szám alatt vagy a 96-os körzetszámú 327-756-os telefonszámon szolgálnak.)


Olvasóink írták

  • 1. F. Veronika 2008. szeptember 16. 17:41
    „Anikóóó, Levente!
    Nagyon jó látni benneteket!
    Kitartás! Soha nem adhatjuk fel!!! ;-)
    Baráti ölelés: Vera és Dorka”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szigorítás az élet védelmében

Mosonmagyaróvár - A szomszédos országok közlekedési szabályainak különbözőségeiről, problémáiról… Tovább olvasom