Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

A krízishelyzetbe jutott családokon segítenek

Otthona épületének tetőterében lévő öt lakrészt januártól bérbe adja a Családok Átmeneti Otthona szolgáltatásainak bővítéséhez.
A Lehetőség a Családoknak 2005 Alapítvány több mint egy éve működteti az önkormányzat támogatásával a Családok Átmeneti Otthonát Mosonmagyaróváron. Ehhez az önkormányzat jelenleg térítésmentesen biztosít lakásokat, helyiségeket a Barátság utcai épületben.

Igény van a szolgáltatásra

Az elmúlt egy év tapasztalata azt mutatja, hogy az alapítványnak a meglévő szolgáltatást bővítenie kell a krízishelyzetbe jutott, bántalmazott családok átmeneti – háromhetes – elhelyezésével. Az intézmény a kezdetektől jól működik, teljes a kihasználtsága. Az elmúlt egy év azt bizonyítja, hogy igény van erre a szolgáltatásra. A döntéssel az alapítvány a krízishelyzetbe jutott családokat is átmenetileg be tudja majd fogadni.

Öt lakás lesz üres az év végéig

Az intézmény vezetője még az év elején egyeztetett erről az önkormányzattal. Akkor ígéretet kapott arra, hogy az épület tetőterében felszabaduló lakásokat a város az alapítványnak térítésmentesen átadja. A Barátság utcai épületben jelenleg három lakás áll üresen és még további kettő szabadul fel az év végéig. A krízisszolgáltatás beindításához az alapítványnak ezekre a tetőtérben felszabaduló lakásokra lenne szüksége.

Januártól bérelheti az alapítvány

Az úgynevezett „Joker Ház" a Fiatalok Otthonaként működött korábban, ám ebben a formában jelenleg nem gazdaságos üzemeltetni. A Családok Átmeneti Otthonának működtetése a jogszabály alapján a város kötelező feladata, amire a jövő év januárjától az alapítvánnyal ellátási szerződést is köt a város.

A feladatellátáshoz az önkormányzat eddig is biztosította az épület egy részét. A képviselő-testület döntése értelmében az önkormányzat Fiatalok Otthona épületének tetőterében lévő öt lakrészt januártól bérbe adja az alapítványnak szolgáltatása bővítéséhez.
A szakemberek szerint hosszú távon felül kell vizsgálni a Fiatalok Otthona működtetését, mivel a jelenlegi formában gazdaságtalan. Ezt követően az épületet a feladatellátás biztosításához az alapítvány részére térítésmentesen, külön megállapodás alapján kívánják majd átadni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lezáró(?) megbeszélések

Persányi Miklós környezetvédelmi miniszter kormányhatározati javaslatot tett a magyar–szlovák… Tovább olvasom