Kisalföld logö

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 6°C | 10°C Még több cikk.

A köztársasági elnök a Szigetközben

Terepbejárásra és társulási ülésre érkezik a Szigetközbe tavasz végén a köztársasági elnök. A magyar-szlovák tárgyalások felgyorsulását várják a látogatástól.

Harmadik fél a tárgyalásokon

Tóth István, Babos Attila, Széles Sándor, Szokoli Sándor és Tamás Lőrincné térségfejlesztési társulási elnököket néhány hete fogadta a köztársasági elnöki hivatal vezetője és titkára. A szigetköziek meghívót vittek Sólyom Lászlónak, s a térségbe invitálták, mivel „meggyőződésük, hogy szívén viseli a Szigetköz megmentésének és rehabilitációjának ügyét". Emlékeztettek, hogy az elnök nemrégiben Pozsonyban úgy fogalmazott: Szigetköz a végnapjait éli és ha kell, harmadik fél bevonását is jónak tartaná a két ország között zajló tárgyalásokban.

Hiteles információkat kaphatna a térségről

A társulási elnök meggyőződése szerint Sólyom László jószolgálati tevékenysége nagyban segítené és felgyorsítaná a folyamatot, s a két ország előbb jutna a tájegység érdekében megállapodásra. A delegáció meghívta a köztársasági elnököt, hogy vegyen részt az önkormányzati társulási ülésen is 2006 tavaszi időszakában, ahol az általuk menedzselt LIFE III. uniós projektről is kaphatna tájékoztatást. „Továbbá lehetőség teremtődne a Szigetköz általunk szervezett bejárására, melynek során hiteles információkat és benyomásokat szerezve személyesen meggyőződhetne a tájegység jelenlegi állapotáról és a jövő feladatairól." A köztársasági elnöki hivatal vezetője és az elnök titkára félórás beszélgetésre is invitálta akkor a vezetőket. Ezen dr. Landi Balázs titkár elmondta: a választásokra való tekintettel szerencsésebb lenne egy késő tavaszi időpontot találni.

Bejárás május körül

Nemrégiben aztán válaszlevél érkezett a társulási elnökökhöz a Köztársasági Elnöki Hivatalból. Dr. Landi Balázs továbbította Sólyom László köszönetét a személyes látogatásra való meghívóért, valamint az ajándékként küldött, Szigetközt bemutató reprezentatív naptárokért. Tájékoztatta a társulási elnököket arról is, hogy a köztársasági elnök elfogadta a meghívást, s a tájegység bejárását – további egyeztetések alapján és egyéb elfoglaltságaira is figyelemmel – előreláthatóan májusban vagy júniusban tudja programjába illeszteni.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hegyeshalmi kishatár: sétával a nyitásért

Január 15-ére békés gyaloglást szervez a levéli Nagy Attila a hegyeshalmi kishatárra, hogy ezzel ismét felhívják a figyelmet a mintegy két éve megoldatlan problémára. A kishatárért évek óta harcoló férfi közös sétára invitálta a belügyminisztert és a burgenlandi tartományfőnököt is. Tovább olvasom