Kisalföld logö

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 5°C | 7°C Még több cikk.

A községek felének nincs saját honlapja

Szigetköz harminchárom települése található azon a netes honlapon, mely hasznos információkkal látja el az érdeklődőket. A honlapon feltüntetett települések felének azonban még nincs önálló oldala.
A világháló adta lehetőségeket mindenki igyekszik kihasználni. A Szigetköz idegenforgalmi és turisztikai szempontból vonzóbbá tételéhez nyújt segítséget a „Szigetköznet" honlap, mely részletesen mutatja be a tájegység 33 érintett települését. Azaz csak mutatná, ugyanis tizenhat eddig még nem készült el.

Említést érdemel, hogy a közel ötven felsorolt szálláslehetőség közül mindössze kettő rendelkezik önálló oldallal. A Szigetközi Önkormányzatok Szövetsége (SZÖSZ) legutóbbi gyűlésén is felvetődött, hogy a pályázati lehetőségekről, a helyi programokról ezen a fórumon is jobban kell tájékoztatni az itt élőket. Elhangzott az is: meg kell tanítani az embereket arra, hogy használják ki az internet adta lehetőségeket.

„Nem mindenki vette komolyan"

Széles Sándor, Máriakálnok első embere szerint az önkormányzatoknak is segíteniük kell abban, hogy a világháló adta lehetőségeket többen kihasználják.
– Máriakálnok az elsők között volt a „Szigetköznet" indulásakor, ami önálló oldalt indított – mondta a polgármester. – Sajnos az embereket nehéz rászorítani ennek kihasználására. A helyi kábeltévénken s a decemberben induló faluújságunkban próbáljuk arra buzdítani a helyieket, hogy az önkormányzat híreit, a községi programokat, lehetőségeket a világhálón keresztül is figyeljék. Terveink szerint oldalainkat 2–3 hetente frissítjük a jövőben. Véleményem szerint a Szigetköz idegenforgalma egyelőre jelentéktelen: Máriafürdőhöz hasonló beruházásokra van szükség, hogy az ökoturisztikai lehetőségeket érdemes legyen nyomon követni az interneten. Sajnálom, hogy a környékbeli polgármesterek egy része nem vette komolyan – ezt mutatja, hogy csak a községek fele készített önálló oldalt – a helyi honlapokat. Remélhetőleg ez a szemlélet a közeljövőben megváltozik. Nagy gondot okoz még az is, hogy Máriakálnokon csak 30–40-en használják a világhálót. Nem könnyű növelni ezt a számot, ám remélhetőleg négy év múlva megtízszereződhet az internetet használók tábora a faluban – mondta Széles Sándor polgármester.

Terv: elektronikus önkormányzat

Héderváron a tervek szerint jövő év elejétől saját honlapot működtet a község, mivel a polgármester tervei között egy elektronikus önkormányzat létrehozása szerepel.
– A Szigetközneten is sok hasznos információ megtudható Hédervárról, ám az önkormányzati hírek frissítésével akadnak gondok – tudtuk meg Juhász József polgármestertől. – A közelgő EU-csatlakozás miatt is fontos a honlapunk elkészítése. Ez a jövő útja. Jobb kép alakul ki az önkormányzatról ezáltal, s minden lakásba – persze csak oda, ahol van világháló – eljuthatunk. Szeretnénk így a helyiek ügyintézését megkönnyíteni, s megértetni velük, hogy ezt a rendszert értük alakítottuk ki. Az elektronikus ügyintézéshez jelenleg 50–100 lakásban vannak meg a tárgyi feltételek, ám a községben teleház is működik, ahol az internet-hozzáférés biztosított. Azt tervezzük, hogy akár az adóbevallást is leadhatják a héderváriak majd a világháló segítségével. Ilyen lehetőség tudomásom szerint jelenleg csak Budaörsön létezik – mondta Juhász József.

 „ Az önálló honlapunkon keresztül szeretnénk megismertetni a világgal történelmi emlékeinket, s vonzóvá tenni községünket az idelátogatók számára."

Juhász József.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A diákok 30 százaléka kipróbálta a drogot

Egy nemrégiben készült felmérés alapján Mosonmagyaróváron is egyre fiatalabb korosztály kerül… Tovább olvasom