Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

A közös érdek összetart

A Szigetközi Önkormányzatok Szövetsége tisztújító közgyűlésén szoros küzdelemben ismét Tamás Lőrincnét választották meg elnöknek. Sokan nem is tudták, hogy a jelölőbizottságnak leadott voksuk egy visszalépett polgármesternek szólt.
Tizenkettő-tíz. Ilyen arányban maradt alul Majthényi Tamás, Halászi polgármestere Tamás Lőrincnével, a korábbi elnökkel szemben a SZÖSZ tisztújító közgyűlésén. A jelölőbizottság tagjai közül sokan Babos Attilát, Dunaszeg polgármesterét nevezték meg korábban, ám ő nem vállalta a felkérést.

„ A dunaszegi polgármester nyerhetett volna"

– A jelölőbizottság illetékese korábban telefonon megkérdezte tőlem, hogy kit szeretnék a SZÖSZ elnökének – kezdte Majthényi Tamás. – A tisztújítás napján sokan a helyszínen tudták csak meg, hogy jelöltjük, Babos Attila nem vállalta a felkérést, így mindössze egy emberre lehetett volna szavazni. A helyszínen, az ülés napján aztán engem is felkértek a megmérettetésre. Egyébként nem értem, hogy a kiadott programban hogyan szerepelhet a megválasztott elnök munkaterve, ha még azt sem tudták, ki lesz az. Aki ezt összeállította, mindenesetre többet tudott nálunk. Végül szoros küzdelemben alulmaradtam, de úgy gondolom, ha én ilyen hirtelen tíz szavazatot is kaptam, akkor a dunaszegi polgármester – ha nem lép vissza – megnyerte volna a választást. Úgy gondolom, akik rám szavaztak, azok aktív polgármestert szerettek volna vezetőjüknek. Az elnökség korábbi munkáját nem értékeltük. Mindezek ellenére véleményem szerint a Szigetköz ügye közös érdek, így beállunk a sorba. A térség jövőjét – amely még a statisztikai kistérségek létrehozása miatt bizonytalan – kell szem előtt tartanunk – mondta Majthényi Tamás.

„ Nem a személyem, hanem a státusom ellen"

Tamás Lőrincné, az újraválasztott elnök szerint az egységes, politikamentes fellépés, s az elvégzett munka elismerése állt újraválasztásának hátterében.
– A Szigetközi Önkormányzatok Szövetségének alapszabályában nem szerepel, hogy csak aktív polgármester lehet elnök, ennek ellenére néhányan a tagságból ezt szerették volna elérni. Éppen ezért úgy gondolom, hogy nekik nem a személyem, hanem a státusom ellen volt kifogásuk. Az egységet meg kell és meg is lehet tartani, s az eddigi elképzelések megvalósítását tovább folytathatjuk. Közös állásfoglalás történt a szövetség létjogosultságát illetően. Az idei célkitűzéseink közé tartozik az ökoturisztikai program és az ehhez tartozó pályázatok befejezése. A Duna menti kerékpárúttal kapcsolatban a napokban tartottunk egyeztetést, hisz a milliárdos nagyságú uniós forrásokra csak közösen pályázhatunk. Az elkövetkezendő időszakban a nemzeti park ügye kerül előtérbe. Itt a széles körű tájékoztatást tartjuk szem előtt, s szeretnénk részt venni az előkészítő bizottság munkájában is – tudtuk meg Tamás Lőrincnétől.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A helyiek kiállnak a nemzeti park mellett

A Szigetközi Nemzeti Park előkészítő bizottsága néhány új taggal bővülhet a közeljövőben. Hamarosan… Tovább olvasom