Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

A közönség a Szorgos méheket díjazta

Egy hónapig tanultak a méhekről, azok fontosságáról a mosonmagyaróvári Haller-iskola 1. a osztályosai, miután az Apró kezek, csodakertek városi gyermek kertépítő versenyen elkészítették Szorgos méhek nevű összeállításukat, melyet egy második, majd egy közönségdíjjal is jutalmaztak.
Lassan egy hónapja különleges látványosság fogadja a magyaróvári sétálóutcába betérőket: méternyi ágyásokban különleges kompozíciókkal. A csodakertek alkotói apró kezek. Az Apró kezek, csodakertek elnevezésű kertépítő versenyre idén huszonöt csapat jelentkezett, köztük nagycsoportos és első osztályos gyermekekkel.

Pénzjutalommal díjazták a legjobb összeállításokat (amint arról a Kisalföld június 2-i számában beszámoltunk, az első díjjal járó vándorserleget a Bóbita Óvoda egyik csoportja tudhatja magáénak A Duna gyermekei összeállításáért, a második helyet a Haller-iskola 1. a osztályosai érdemelték ki Szorgos méhek nevű munkájukért, míg az Ostermayer Óvoda a Védd, hogy élhess! alkotását harmadik díjjal jutalmazták) és a járókelők is leadhatták szavazataikat. A közönségdíjas a Szorgos méhek lett 276 szavazattal.

A Szorgos méhek összeállítás, háttérben a kis alkotókkal.
A Szorgos méhek összeállítás, háttérben a kis alkotókkal.

– Egy hónapon át tanultunk az első osztályosaimmal a méhekről. A Mosonmagyaróvári Környezetvédő Egyesület elnökeként fontosnak tartom megszerettetni velük a természetet és felhívni figyelmüket a környezetvédelemre. Természetfilmet néztünk ezekről a hasznos állatkákról, mesét, verset, mondókát tanultak és kézműves-foglalkozásokon alkothattak méhecskéket – magyarázza Ballainé Kovalszky Éva, a mosonmagyaróvári Haller-iskola 1. a osztályosainak osztályfőnöke.

A 24 tagú osztályból nyolc gyermek szorgoskodhatott a kompozíció összeállításán, akik méhecskés pólóban, arcfestéssel készültek a feladatra, csatakiáltás kíséretében. A méhecskéket maguk barkácsolták újrahasznosítható anyagból, az ötletgazda Lobitz Ákos által felajánlott növényeket is maguk ültették el a kicsik. A második díjért járó 125 ezer forintot és a közönségdíjért járó 50 ezer forintot környezetvédelmi táborra fordítja az osztály.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Unokázók és egyéb szélhámosok lopják meg az időseket

Egyre gyakrabban fordulnak elő az utóbbi időben olyan esetek a városban, amikor különféle trükkökkel idős emberek megtakarított pénzét csalják ki vagy lopják el. Tovább olvasom