Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

A Közgépé a másfél milliárdos munka

1,46 milliárd forintból két üzemcsarnok és egy szociális épület készül a jánossomorjai hulladéklerakónál. A munkálatokat a közbeszerzésen nyertes Közgép Építő- és Fémszerkezetgyártó Zrt., a West Hungária Bau Kft. és a Geohidroterv Kft. végzi el.

A Közgép Építő- és Fémszerkezetgyártó Zrt., a West Hungária Bau Kft. és a Geohidroterv Kft. alkotta konzorcium nyerte el azt a közbeszerzést, melyet a Mosonmagyaróvár Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás írt ki a jánossomorjai regionális központban építendő két üzemcsarnokra és szociális épület elkészítésére. Mindezt a társulás összesen 3,6 milliárdos nagytérségi hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése keretében.

A társulás végrehajtási szervezetvezetője, Sólyom Tibor a Kisalföldet arról tájékoztatta, hogy a pályázatra két ajánlat érkezett be. Három fő mutatót figyeltek a döntés során. A közbeszerzést végül az árban kedvezőbb ajánlatot benyújtó konzorcium nyerte el. A szerződést június 19-én írták alá a konzorcium és a társulás képviselői. Sólyom Tibor elmondása szerint a munkálatok Jánossomorján heteken belül elkezdődhetnek.

A három cég alkotta csoport 1,46 milliárd forintból a kisváros közelében található hulladéklerakónál két üzemcsarnokot és egy szociális épületet emel. Az egyik üzemcsarnokban kap helyet egy válogató- sor a szelektíven gyűjtött hulladék válogatására. A másikban egy mechanikai feldolgozósort alakítanak ki, mely a beérkező lakossági és intézményi vegyes hulladék aprítását, az aprítékból a fémrészek kiválogatását, majd az anyag fajsúly szerinti szétválasztását végezné el. A két csarnok mellett a dolgozók számára új szociális épület is készül.

Sólyom Tibor arról is beszélt, hogy hulladékgyűjtő udvarokra, hulladékgyűjtő szigetekre és a hulladékgyűjtő edényekre is folyamatban vannak a közbeszerzések.

Olvasóink írták

 • 8. kenderice 2012. június 30. 21:07
  „Azt hiszem nem vagyok egyedül, mikor azt mondom: megért ez a díszes társaság az akasztófára!”
 • 7. Ambar 2012. június 30. 20:42
  „Ki más is nyerhette volna!A közbeszerzés már ilyen :Az kapja aki visszaoszt a közös és magánkasszába!És neki is marad bőven mert a munka árából bőven telik.Így lehet munka nélkül meggazdagodni, törvényesen állami pénzből!Ugye milyen egyszerű, csak jó nevű háttér kell hozzá .Simicskának pedig megvan ezt mindenki tudja!Na ilyen a hatalmi korrupció ,államosítva van magánérdekből.Ki merne fellépni ellene hiszen jogászok serege védi meg oszt kész!”
 • 6. abszurdisztán 2012. június 28. 17:57
  „Mindent visz Simicska... kedves fityeszesek, nem bűzlik valami ?? Miért hallgattok ?”
 • 5. kotorék 2012. június 28. 12:12
  „Ne csodálkozzatok ha holnap a Fidesz ott lesz a konyhátokban , a FITYESZ már ott van?
  Az ebédemet mikor főzi a KÖZGÉP?”
 • 4. pancser 2012. június 28. 10:50
  „Lassan Simics úré lesz az egész ország, több tízezer ha állami földet használnak, és a többi! A "ka" duplán akkor jön ha amaz oldal fog győzni, márpedig semmi nem tart örökké.”
 • 3. kenderice 2012. június 27. 21:44
  „"A társulás végrehajtási szervezetvezetője, Sólyom Tibor a Kisalföldet arról tájékoztatta, hogy a pályázatra két ajánlat érkezett be. Három fő mutatót figyeltek a döntés során."
  Ezek a mutatók pedig a következők: A pályázó neve s-el kezdödjön, imicskával végzödjön. Az egyetemen
  a jelenlegi vezírünkkel egy kollégiumi szobában aludt az illető.
  Valamint legyen nagyvonalú!”
 • 2. kenderice 2012. június 27. 19:20
  „Fideszes mutyi, gondolom már megy az osztozkodás, ki mennyit fog lenyúlni belöle.”
 • 1. embertelen 2012. június 27. 15:15
  „Csodálkoztam volna, ha nem a Közgép nyer. Kedves Sólyom úr és főnökei, lehet készülődni, hogy majd a Jobbikos, vagy mszpés "Budai Gyula" pár év múlva jön érdeklődni!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elég egyetlen szikra a bajhoz

Ahogy minden évben, úgy idén is kiemelt figyelmet fordít a nyári betakarítási munkálatokra a… Tovább olvasom