Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

A kosárlabdasportot is fejlesztenék Mosonmagyaróváron

Másfél éve határozta meg az önkormányzat a város rövid távú sportfejlesztési lehetőségeit.

Ez magában foglalja a helyi sportélet fejlesztésében rejlő gazdasági, társadalmi vagy akár a város imázsához felhasználható további célokat. E célkitűzés megvalósítása során – a kézilabda-csapatsport fellendítése érdekében – több önkormányzati határozattal háromoldalúvá bővített együttműködési megállapodás jött létre a város, a Győri ETO Kézilabda Club és a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club SE között.

Ezt az együttműködést folytatva a kézilabda sportágban szerzett pozitív tapasztalatokat a férfi kosárlabda-ágazatban is kamatoztatni szeretnék. Ennek érdekében az Első Mosonmagyaróvári Torna Egylet 1904, a Győri Kosárlabda Club és az önkormányzat most együttműködési megállapodást kötött.
A megállapodás taglalja egyebek mellett, hogy a kosárlabdához szükséges csarnokot, pályát az önkormányzat biztosítja. A sportcsarnok még nem létezik, a használatbavétele

reálisan 2015 végén várható. A szerződésben azonban lefektették, hogy amennyiben a csarnok létesítése bármely okból meghiúsul, úgy az együttműködési megállapodás feltételeit a felek egymás között ismételten megtárgyalják.

Az önkormányzat vállalta továbbá a szponzori támogatást, ami bajnoki szezononként hárommillió forint. Ennek kifizetése évente két egyenlő részletben történik majd.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kis falu nagy összefogása

Tovább olvasom