Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

A környék legmodernebb iskolájában tanulhatnak a mosonszentmiklósi diákok

A falu meghatározó építkezésének eredményét ünnepelte szombaton Mosonszentmiklós: a mintegy négyszázmillió forintos beruházás során elkészült a környék legmodernebb iskolája, valamint megújult a napközi otthon és a diákok egy műfüves pályát is birtokba vehetnek.

Mosonszentmiklós utóbbi évei- nek egyik legnagyobb beruházását koronázta meg az iskola szombati ünnepélyes átadásával. A mintegy négyszázmillió forintos beruházás minden lépéséről beszámoltunk. A munkálatokra az önkormányzat a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében nyert 310 millió forint pályázati támogatást, az önrészt pedig hitelből biztosították.

A mosonszentmiklósi lányok örülnek, hogy új iskolában tanulhatnak.
A mosonszentmiklósi lányok örülnek, hogy új iskolában tanulhatnak.

– A végeredmény – az iskola és a napközi – egy vállalható és finanszírozható épületkomplexum lett. Vállalható, mert európai színvonalú oktatást tesz lehetővé. Finanszírozható, hiszen a számítások szerint az évi törlesztőrészlet a falu költségvetésének csupán 3 százaléka – hangsúlyozta beszédében Bedő Csaba, a község polgármestere.

Kiemelte: a pályázati anyag összeállításában és a végső tervek elkészítésében is egy-egy helyi tervező működött közre. Ugyan a kivitelezést egy győri székhelyű cég nyerte el, sikerült mosonszentmiklósi vállalkozókat is bevonni a munkálatokba.

A beruházás során a helyi iskola alsó és felső tagozatát egy tető alá hozták a Táncsics utcában. A közel 2400 négyzetméteres épületkomplexumban nyolc tanterem és több szaktanterem, egy többfunkciós, tágas aula kap helyet. A néptáncoktatás helyszínéül külön épületrész szolgál. Továbbá megépült egy világítással ellátott, műfüves labdarúgópálya is. A teljes körűen akadálymentesített épületet geotermikus energiával fűtik. Megújult a napközi otthon, harmincmillió forintból az iskolát új eszközökkel, bútorzattal látták el.

A szalag átvágása – amelyen dr. Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke is közreműködött – és a papi áldást követően Héczné Tóth Mária iskolaigazgató átvehette az épület jelképes kulcsát, majd a helyi diákok kedveskedtek műsorral.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyárbúcsúztató és projektnyitány Mosonmagyaróváron

A Mosoni Polgári Kör hagyományos nyárbúcsúztató rendezvényén jelképesen átadták a mosoni városrész… Tovább olvasom